Fem personer er siktet og fengslet i en grov sak i et rusmiljø i Kristiansand. To menn og to kvinner er siktet for voldtekt eller medvirkning til voldtekt. Sistemann er siktet for ran.

Den fornærmede kvinnen i 20-årene har forklart at en 21-årig kvinne filmet det som skjedde i leiligheten lørdag 19. juli. Siktede nekter straffskyld for medvirkning til voldtekt.

Tok bilder av vold

Ifølge den siste fengslingskjennelsen har politiet har nå gjennomgått siktedes mobil og funnet bilder som synes å være fra deler av hendelsen, og som vil kunne stamme fra en film. Det er uansett tatt bilder av vold mot fornærmede, viser politianalyse.

«Retten finner at det å åpenlyst ta bilder eller film fra vold og overgrep, i den aktuelle situasjonen inne i leiligheten, utgjør en positiv tilskyndelse og derfor en form for psykisk medvirkning», skriver dommer Thom Arne Hellerslia i Kristiansand tingrett.

Full isolasjon

Siktede skal også ha slått fornærmede. Inndrivelse av narkogjeld skal være bakgrunnen for hendelsen. 21-åringen ble denne uken fengslet i ytterligere fire uker med brev— og besøksforbud, og er underlagt isolasjon i en uke.

Den medsiktede kvinnen (25) er fengslet like lenge, med to uker i isolasjon. Hun skal ha deltatt mer aktivt i voldtekten.

Fengslingene for de to voldtektssiktede mennene, på 19 og 21 år, går ut i neste uke. Ingen erkjenner straffskyld.