KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen har fra flere hold fått bekreftet at jenter i første klasse ved Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG) mandag denne uka ble dratt inn i biler av russ, for så å bli kjørt bort fra skolens område.

På et øde sted ble jentene i første klasse tapet fast med gaffatape. Etter å ha blitt fastbundet skal førsteårselevene ha blitt pepret med rå egg.

Deretter ble de forlatt, og måtte selv komme seg løs. Gaffatape er en svært slitesterk tape, som det ikke er så enkelt å rive seg løs fra.

Bekrefter utvisning

— Jeg kan bekrefte at noen russ har blitt utvist som en følge av såkalt kidnapping av andre elever. Skolen fant det etter denne hendelsen nødvendig å gå ut med informasjon til alle avgangselevene, der det ble minnet om at også russen plikter å følge skolens regelverk, sier rektor Knut Gunnar Aasen.

Skolens rektor har anledning til å utvise elever i opptil fem dager. Knut Gunnar Aasen vil verken opplyse om hvor mange elever som ble utvist og for hvor mange dager de må holde seg borte fra undervisningen.

Etter det Fædrelandsvennen forstår, skal det være 6-7 russ som ble utvist etter å ha deltatt i kidnappingen av yngre elever.

Ledelsen ved Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG) har informert årets avgangselever om at de ikke kan bryte skolens reglement selv om de er russ. Foto: Anette Larsen

— Snillere etter 22. juliAssisterende rektor Gunnar Bech ved KKG har inntrykk av at det de siste årene har blitt mindre trakassering og mobbing blant russen generelt.

— Etter 22. juli har vel ikke de tradisjonelle «terrorlistene» til russen hadde like god klang. Jeg har inntrykk av at russen har blitt snillere etter Utøya-tragedien, sier han.

- Gått over streken

Russepresident Edvard Torjussen ved KKG mener årets russ stort sett har oppført seg greit, men innrømmer at noen av hans medruss denne gangen har gått over streken.

- Jeg beklager hendelsen på vegne av russen. Kidnapping er heller ikke en russeknute, sier han.

Når det gjelder skolens reaksjon som var å utvise flere russ, har Edvard Torjussen forståelse for det. Han sier skolens reglement er det samme for alle elevene, og da må de som tøyer strikken også ta følgende.