OS/KRISTIANSAND: — Jeg gleder meg nå, påstår Morten Erikssen (21) til fvn.no.

Lovet litt mye

For noen uker siden kom han i skade for å være litt stor i munnen under en bowlingserie, skriver ba.no.

— Ei venninne hadde fått det som så ut som en totalt umulig splitt - og jeg sa at jeg skal gå fra Os til Kristiansand dersom hun klarte å få ned begge kjeglene. Det klarte hun, og dermed må jeg ut på tur, sier Erikssen til fvn.no.

En splitt i bowling er et tilfelle hvor gjenstående kjegler blir stående hver for seg - gjerne på hver sin kant av banen, slik at det i utgangspunktet er umulig å treffe alle kjeglene med én og samme kule.

— Det var seriøst en vanvittig vanskelig oppgave, og jeg trodde ikke hun skulle klare det, men det gjorde hun altså, ler Morten Erikssen.

Får selskap

Han blir ikke helt alene på turen. Med seg på laget har han kompis Arne Haugland.

— Jeg vet ikke helt hvem som er dummest - han som inngikk og tapte veddemålet, eller jeg som frivillig har sagt ja til å være med ham, ler Haugland.

Til daglig jobber Morten Erikssen som treningsinstruktør på Nautilus gym og bad på Os utenfor Bergen. Han burde derfor være i relativt god form.

— Joda, det skal jo ikke være noe problem, men jeg sliter med noe betennelse i det ene kneet, innrømmer kristiansanderen.

Påsketur uten ski

De to kompisene starter turen førstkommende fredag, og regner med å bruke seks påskedager på turen.

— Hvis alt går greit bør vi kunne gå 10 timer hver dag, mener Erikssen.

- Som kristiansander - det er vel ikke å tape et veddemål å få lov til å unnslippe bergensområdet og komme hjem?

— Hehe, nei, det bli flott når vi kommer gående inn på rutebilstasjonen i Kristiansand. Jeg kunne jo nektet å gjennomføre dette, men jeg har faktisk lyst å gå, sier Erikssen.