KRISTIANSAND: 10. januar i fjor kom barnevernet hjem til mannen for å hente den mindreårige sønnen. Mannen hadde opprinnelig avtalt med sønnens mor at barnet skulle gå til ham etter skolen denne dagen. Men så hadde han i en sms samme dag skrevet at han ikke kunne ha sønnen fordi han var full. Dette hadde moren varslet skolen om, men sønnen hadde likevel gått hjem til faren. Da hadde faren funnet ut at sønnen likevel kunne være der.

Viftet med kjøttkniv

Da moren fikk greie på dette, varslet hun barnevernet. De dro til leiligheten. Men da de ville ta med seg sønnen, viftet mannen med en kjøttkniv med et minst 15 centimeter langt blad og uttalte noe i retning av «dersom politiet blir tilkalt, skal jeg finne frem våpen» og at han i en sånn sammenheng «kunne bli en drapsmann».

Politiet ble tilkalt, mannen ble pågrepet og sønnen hentet.

Mannen har forklart at barnevernsrepresentantene ikke hadde opplyst at de var fra barnevernet da de kom. Han følte seg krenket og ble sint fordi det var ukjente folk i hans leilighet som ikke hadde rett til å være der. 41-åringen sier han ikke husker å ha kommet med drapstrusselen.

Vitner mener imidlertid mannen flere ganger fikk beskjed om at det var barnevernsansatte som var kommet. De har også forklart at han var ruset og i ubalanse.

Forsøkte å rygge på kvinne

Mannen ble dømt for drapstrusselen og for å ha truet en offentlig tjenestemann. I tillegg er han dømt for å ha brutt besøksforbudet mot en kvinne syv ganger. Blant annet skal han ha forsøkt å rygge på kvinnen, og truet med å legge ut private bilder av henne på nettet.

Straffen for dette ble til sammen 20 dagers ubetinget og 70 dagers betinget fengsel.