KRISTIANSAND: Mennene, som er 18 og 21 år, ble i Kristiansand tingrett onsdag dømt for skytingen, som skjedde i Konsmo i Audnedal om kvelden fredag 19. juni.

De satt i en bil, og skjøt mot barna fra et av bilens vinduer. Ifølge dommen ble flere av barna «veldig redde, selv om enkelte forsto at det ikke var et ekte våpen».

Flere smell

Magasinet på pistolen var ødelagt, slik at det ikke kunne skytes med kuler. På grunn av gassutladningen kom det imidlertid flere smell fra pistolen.

18-åringen var sjåfør av bilen, og det var han som oppbevarte våpenetterligningen. Ifølge dommen var det 21-åringen som skjøt. Begge er likevel funnet skyldige i skyteepisoden, og har fått samme straff.

Begge tilsto skyteepisoden i tingretten, noe retten fant formildende. De skal også etter hendelsen ha unnskyldt seg overfor de tre barna, og forklart at de ikke hadde noe å frykte.

Unnskyldte seg

«Siktede har på denne måten søkt å berolige barna i etterkant av hendelsen, og således bidratt til å avhjelpe den frykt hans handlinger har forårsaket», heter det i dommen.

Påtalemyndigheten foreslo at straffen ble satt til 21 dagers ubetinget fengsel, men tingretten trakk fra seks dager på grunn av tilståelsene og unnskyldningene. Mennene fikk også fradrag for én dag de satt varetektsfengslet.