VENNESLA: — Gratis parkering er et av de fortrinnene vi har. Dette er en veldig vesentlig for handelsstanden i Vennesla, sier leder av Kjøp i Vennesla, Nina Schei Ledang, til Vennesla Tidende.

Handelsstanden har over en tid klaget over få parkeringsplasser. De har bedt kommunen om å foreta seg noe, men å avgiftsbelegge de nye plassene er ikke noe handelsstanden ønsker.

— For de parkeringsplassene som gjelder handel, må de være avgiftsfrie, påpeker Schei Ledang.

Kommunen har satt i gang er arbeid for å se hvordan de kan forbedre parkeringssituasjonen i Vennesla, og er altså ikke for å ta parkeringsavgift.

Firmaet Asplan Viak er engasjert av kommunen for å se på saken, og kommunen håper de kan få på plass et beslutningsgrunnlag før jul.

Det skal blant annet ses på om det kan være grunnlag for et underjordisk parkeringsanlegg i Vennesla sentrum, og kommunen ønsker å finne ut om avgiftsbelegging av nåværende parkeringsplasser kan finanasiere et nytt underjordisk anlegg.

— I en sånn sak må vi se på ulike muligheter. Vi aner ikke hva dette munner ut i, sier utviklingssjef Aslak Wegge, til Vennesla Tidende.