KRISTIANSAND: — Vi begynner omleggingen natt til torsdag og den vil føre til blant annet at de som kommer fra Hannevika, Xstrata og Vågsbygd og skal vestover til E 39 får en ny påkjøring på E 39 før Hanneviktunnelen, sier byggleder Alf Helge Vindsland til fvn.no

Bilister som kommer fra sentrum og skal til Xstrata eller Hannevika vil måtte få en større omvei der de nå må over i Vågsbygdfeltet og videre til bunnen av Farstadveien og så tilbake mot Xstrata.

Nærmere jun vil også de som kommer vestfra fra E 39 og skal mot Vågsbygd få en omvei, da de må rundt via Xstrata og den nye Hannevikavkjørselen, da avkjøringen til Vågsbygd stenges.

- Dette er dessverre en omvei som det er umulig å unngå, sier Vindsland.

Omleggingen vil føre til nedsatt hastighet rundt Hanneviktunnelen. Vegvesenet vil også gjøre andre fysiske tiltak for å gjøre bilistene oppmerksom på omleggingen.

Dette mønsteret vil vare til vinteren, og til våren vil det også komme andre omkjøringer.

- I Hannevikdalen vil det senere bli nye omlegginger, da vi må grave opp i dalen for å støpe enden av tunnelen som kommer fra Koldalen og til Trekanten i Vågsbygd, sier bygglederen. Det vil også komme flere omkjøringer i Vågsbygd.

Den nye Vågsbygdveien skal være ferdig i 2014.

Foto: Magnus Stedje Fossen