AGDER: Fylkestingsvalget til høsten ligger an til å bli Frps lokalpolitiske gjennombrudd på Sørlandet. I en måling gjort av Respons for Fædrelandsvennen går partiet fram med hele ti prosentpoeng i forhold til 2003-valget i Vest-Agder, og nesten like mye i Aust-Agder.

I begge fylker ender Frp på 28 prosents oppslutning. Dermed troner partiet klart øverst i Vest-Agder, mens det må dele tronen med Ap i Aust-Agder.

I målingen, som er tatt opp den siste uken, er spørsmålet hva man ville stemt hvis det var fylkestingsvalg i morgen. Tidligere målinger har spurt om stortingsvalg, der Frp tradisjonelt har gjort det bedre. Men i begge fylkene ser Frp nå ut til å etablere seg på et høyere nivå enn i stortingsvalget for knappe to år siden.

Også Ap-folk har grunn til å glede seg over tallene. I begge fylker går partiet fram med om lag seks prosentpoeng fra fylkesvalget for fire år siden. Partiet klarer likevel ikke å heve seg over stortingsvalget i 2005. Med få unntak må alle de andre partiene betale for Frps og Aps fremgang. Sørlandet ser ut til å forvitre som gammel KrF-bastion. I Vest-Agder går fylkesordfører Thore Westermoens parti tilbake med fem prosentpoeng, til 16 prosents oppslutning. Partiet sliter også i aust.

Også Høyre har tunge dager, og går markert tilbake i Aust-Agder. Heller ikke i vest klarer partiet å løfte seg.

SV må gjøre en god valgkamp for å forsvare resultatet fra 2003. Partiet går markert tilbake i både Vest— og Aust-Agder.