ARENDAL: I følge tingretten i Arendal gjorde politiet en rekke feil i forbindelse med etterforskningen av 28-åringen fra Saltrød, skriver Agderposten.no.

Mannen ble fratatt sertifikatet i tre måneder etter at en politihøgskolestudent anmeldte mannen — som han kjente igjen som en tidligere skolekamerat - for å kjøre på det han mente var en ikke-registrert firehjuling.

Senere, da den samme politimannen hospiterte ved etterforskningsavsnittet ved politistasjonen, fikk han plutselig ansvaret for å etterforske sin egen anmeldelse.

– For retten fremstår det prinsipielt som både underlig og uheldig at politimannen fikk ansvaret for etterforskningen i en sak hvor han selv hadde skrevet anmeldelsen og var påtalemyndighetens viktigste vitne. Det er et viktig prinsipp at etterforskningen skal søke å kartlegge både det som taler mot og det som taler til fordel for mistenkte, skriver tingrettsdommer Øyvind Strand i premissene for den frifinnende dommen.

– Jeg har hatt masse trøbbel på grunn av disse beskyldningene som politiet rettet mot meg, sier 28-åringen til Agderposten.no.