GRIMSTAD: Ulykken skjedde få meter fra E 18, i Risdalkrysset ved avkjørselen til Bergemoen, like før klokken 08. Mannen ble kjørt med ambulanse til Sørlandet sykehus i Arendal, men livet hans stod ikke til å redde.

Mannen, en 73-åring bosatt i Grimstad, ble konstatert død på sykehuset klokken 09.40. — Han var alvorlig skadet, og livet stod ikke til å redde, får fvn.no opplyst ved akuttmottaket.

Tekniske undersøkelser

Ifølge politiet kom mannen og rullatoren under det ene hjulet på lastebilen.

— Han ble rygget på av en lastebil, og kom delvis under det ene hjulet, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Hendelsesforløpet er så langt uklart for politiet. Siden en lastebil var involvert, er Statens vegvesens ulykkeskommisjon rutinemessig koblet inn.

— Vi har sendt ut bistand for å foreta tekniske undersøkelser av både bil og ulykkesstedet. Ulykkeskommisjonen er orientert, sier Steinsland.

Utenlandsk sjåfør

Lastebilen tilhører Meister, som driver anleggsarbeid på stedet i forbindelse med nye E 18. Sjåføren hadde kjørt inn på Bergemoveien, og skulle rygge om lag 40 meter for å hente et lass ved Risdal bro.

— I mellomtiden hadde den forulykkede kommet seg bak lastebilen. Sjåføren så ikke mannen, og ble oppmerksom på påkjørselen av andre bilister som tutet, sier informasjonsansvarlig hos entreprenøren CJV-E18, Kyrre Lian, til fvn.no.

Såføren er ungarsk, og entreprenøren har derfor skaffet tolk slik at han kan avhøres av politiet.

— Han vil bli avhørt i løpet av dagen, opplyser operasjonsleder Steinsland.

Ifølge Kyrre Lian tar både lastebilsjåføren og arbeidskollegene ulykken hardt.

— Sjåføren er helt knust, sier han.

Uoversiktlig kryss

På grunn av veiarbeidet har det den siste tiden vært flere småkollisjoner i Risdalkrysset. Veien fra Bergemoen ved Statoil-stasjonen er stengt, og derfor kanaliseres bortimot all trafikk nord for Grimstad ut i Risdalkrysset.

Krysset beskrives av bilister som svært uoversiktlig. Kyrre Lian i CJV-E18 opplyser imidlertid at alle detaljer rundt trafikksikkerheten i krysset er godkjent.

— All trafikkomlegging og planer blir godkjent av Statens vegvesen. Vi gjør ingenting som ikke er godkjent. Vi har en egen mann som utarbeider planer for godkjennelse før arbeidet igangsettes, sier han.

I slutten av april skal krysset ved Statoil-stasjonen åpnes igjen. Da vil Risdalkrysset stenges for godt, og trafikken vil gå over Risdal bro.

Det skal ha vært mye trafikk på stedet da ulykken skjedde torsdag morgen. Trafikken ble imidlertid ikke berørt av påkjørselen.

TRUFFET: Her ble rullatoren truffet av lastebilen. (Foto: Helge Corneliussen)