KRISTIANSAND: — Det var veldig, veldig merkelig. Jeg ble nesten litt skremt, forteller beboeren fra Lund da hun ringer fvn.no få minutter etter episoden.

— Jeg hadde nettopp parkert bilen utenfor huset, da jeg oppdaget en oransjegul ildkule på himmelen. Den lyste sterkt og så ut til å være forholdsvis lavt på himmelen. Jeg tok opp telefonen og ringte inn til mannen min, som fikk skyndet seg bort til vinduet. Vi så den begge to, forteller innringeren.

Synlig i flere minutter - Jeg aner ikke hva dette kan ha vært, det så ut som om noe brant. Og rundt den var det noe som lignet på en skjerm. Den var diger, veldig mye større enn en stjerne, forklarer hun.

Fenomenet var tydelig på himmelen i flere minutter.

— Først så det ut som om ildkula kom mot meg, men jeg forstod etter hvert at den ikke kom nærmere. Den dalte ikke, men fór snarere oppover. I løpet av to-tre minutter forsvant den i retning sør-vest og ble borte, forteller kvinnen. Og understreker at hun ikke tror det var noen UFO:

— Jeg tenkte med én gang at det måtte være et vær- eller astrofenomen. Det så sånn ut, sier hun.

Komet? Ifølge astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard har kometen McNaught vært synlig på himmelen de siste dagene.

— Kometen er den flotteste siden Hale-Bopp i 1997 og West i 1976, skriver han på nettstedet atronomi.no.

— Lysstyrken har vært så stor at det har vært mulig å se kometen midt på dagen. En usedvanlig flott komet, skrev Ødegaard tidligere i januar.

Det er likevel usikkert om det er kometen som har vist seg igjen på vinterhimmelen. Ifølge nettstedet skal den nemlig være så nær sola at den kun er synlig fra visse romstasjoner.

Danset bortover - Jeg husker godt Halleys komet for en del år siden, en lysende kule med hale som vi kunne se langt, langt borte. Dette ligner, men var mye nærmere, og halen var kortere og mer definert. Etterhenget var bare litt større enn selve kula, sier vår tipser.

— Det føltes som om ildkula befant seg rett over hodet mitt, og det ga en overveldende følelse. Det så ut som om den "danset" og vinglet bortover.

— En fantastisk opplevelse, og det mest spektakulære jeg har sett på himmelen, sier kvinnen fra Lund.

Har du observert noe spesielt på himmelen? Ta gjerne kontakt med oss på mail , eller skriv et innlegg i debatten under.