SJEKK NETTKAMERA HER!

HOVDEN: Vær og vind har satt sitt preg på Hovden de siste dagene. Brøytebiler og snøfresere har hatt nok å gjøre. Det samme har også tråkkemaskiner både i alpinbakker og i langrennsløypene. I høyfjellet er det godt over en meter med snø og enkelte steder er løypestikkene nedsnødd.

— Vi koser oss med all denne snøen og skiforholdene er perfekte. Alle bakker i Hovden Skisenter er åpne og de fleste elementene i terrengparken er også på plass. Nå er det også perfekt for løssnøkjøring i skogsløypene. Det prepareres opp mot 100 km. langrennsløyper og skøytebanen finpusses jevnlig. Nå venter vi på at vinden skal roe seg litt slik at vi kan åpne opp resten av langrennsløypene som ligger høyest oppe. Det er supert å være på Hovden for tiden og det er det mange som har fått med seg, sier Kirsten Leira ved Hovden Skisenter.

Det er stor pågang av folk som ønsker overnatting og Hovdenbooking har fortsatt noe å tilby etternølerne.

LJOSLAND: Vinteren er absoulutt i ferd med å sette sitt preg på Ljosland skisenter. I hvert fall hvis du befinner deg over 500 meter over havet.

— I dag er vi sikre på at vi åpner et av skitrekka kommende helg. I dette trekket har vi etterhvert ein god del natursnø og vi har produsert kunstsnø et par halve døgn. Vi tror at vi skal få god kvalitet på traseane her til helga. Varmestua vil være åpen kommende lørdag og søndag og har samme åpningstider som bakken, kl. 10.00 - 16.00, melder Oddmund Ljosland.

Han er ganske sikker på at begge skitrekkene vil være åpne helgen 27. og 28 januar. I tillegg vil det bli kjørt opp langrennsløyper på Ljosland.

BROKKE: Det nærmer seg åpning ved Brokke Alpinsenter. Det er fortsatt noe usikkert om det blir åpning til helga, mye er avhengig av på hvor mye snø som faller fra himmelen i dag, og om de får kuldegradene som er meldt natt til fredag. Daglig leder, Jan Wojtaszek, har stått på dag og natt de siste ukene for å samle opp snø. Søndag forrige uke hadde Brokke alpinsenter nok snø til å åpne, men de mistet dessverre mye i mandagens regnvær.

Uansett ser Brokke klare tegn på at vinteren nærmer seg, og daglig leder er bortimot 100 % sikker på at det blir åpning til neste helg. En ekstra gledesnyhet til snowboardere og jibbere, er at trekket som skal betjene parken er ferdig montert og det gjenstår kun noen justeringer før det er klart til bruk.

ÅDNERAM: Ådneram skitrekk har fått mer snø de siste dagene og de melder om fine forhold i bakken og åpent trekk til helga.

Se også stor guide over flere steder i Fædrelandsvennens papirutgave fredag!