FLEKKEFJORD: Det var ved 03-tiden natt til 4. november Lister-regionens politipatrulje fant en blødende mann utenfor Rema 1000-butikken i Flekkefjord.

I sin rettsforklaring sa den politiførstebetjent Siv Tveit at hun og en kollega oppdaget en person som lå utenfor nevnte matvarebutikk, og de gjorde da en nærmere sjekk av mannen. De oppdaget raskt at han blødde og hadde store skrubbsår i ansiktet.

Politiet mistenkte at mannen ikke bare hadde vært utsatt for et fall, og spurte den fornærmede mannen om hva som hadde skjedd. Han skal da ha svart ”stygg med de også”. Ambulanse ble tilkalt og mannen ble innbrakt til Sørlandet sykehus Flekkefjord.

Ved undersøkelsen på sykehuset ble det konkludert med at han hadde blitt påført mindre blødninger i hjernen, brudd i overkjeven, blødde fra nesa og hadde slagmerker på høyresiden av ansiktet.

Tre personer ble siktet og senere tiltalt for å ha sparket og slått mannen slik at han blant annet ble påført hjernerystelse. To vitner som satt i en bil tvers over gata fortalte i retten at de hadde sett de tre tiltalte sparke den fornærmede mannen i hodet og ansiktet.

Under rettsbehandlingen i Lister tingrett fant imidlertid meddommerne det ikke bevist at mannens skader oppstod under noe basketak utenfor Rema 1000-butikk. Tidligere samme natt hadde den ene tiltalte mannen, en 19-åring bosatt i Flekkefjord, og den fornærmede havnet sammen i et basketak i Løvikgaten 10 i Flekkefjord.

Agder politidistrikt har i den forbindelse tiltalt mannen som senere på natten ble kjørt til sykehus. Ved den episoden skal han ha slengt 19-åringen opp i butikkrute slik at den knuste. I retten forklarte de tre tiltalte at de hadde vært borti fornærmede med foten da han lå utenfor Rema 1000-butikken.

Den ene av de tiltalte, en 21-åring bosatt i Flekkefjord, skal tidligere ha tildelt fornærmede et slag og det var tilstanden de tre studerte utenfor butikken. De skal imidlertid ha stukket av da de, etter eget utsagn, var redd for at fornærmedes venner skulle ”ta dem”.

Senere på natta skal 21-åringen ha blitt banket opp av fornærmedes venner. Agder politidistrikt har tatt ut egen tiltale for dette forholdet. Aktor Einar Hald la ned påstand om 60 dagers fengsel for hver av de tre tiltalte personene, men dette var ikke rettens flertall enig i.

De to meddommerne mente at påtalemyndigheten ikke hadde tilstrekkelig gode nok beviser for å sannsynliggjøre at de tre hadde sparket fornærmede, og frikjente dermed de tre ungdommene. Meddommerne festet ikke lit til de to kvinnelige vitnenes observasjoner.

Sorenskriver Jan Mikael Meland mente at påtalemyndighetens bevisførsel holdt vann, og ønsket å dømme de tre for forholdet. I dommen heter det at Meland mente at kvinnenes vitnemål var riktig.