GRIMSTAD: Fredag sist uke startet politiet en jakt på en 43 år gammel mann fra Birkenes, som nektet å stoppe i en kontroll utenfor Grimstad sentrum. Politiet hadde fått inn meldinger om at mannen kjørte merkelig, og like over klokken 12.30 fant de ham. Bilføreren nektet imidlertid å stoppe. Under flukten fra politiet holdt han på å meie ned tre politimenn, deriblant stasjonssjef ved Grimstad politistasjon, Øystein Krogstad.

I tillegg rygget mannen også inn i en sivil politibil, som så begynte å brenne.

Innlagt på sykehus

Klokken 12.46 ble mannen pågrepet ved Levermyr skole.

— Han ble så plassert i en celle i Arendal, opplyser stasjonssjef Øystein Krogstad til fvn.no.

Mens han satt trygt plassert i cellen, begynte mannen å klage på at han følte seg dårlig. En lege ble kontaktet, og like rundt klokken 17.00 ble mannen lagt inn på Sørlandet sykehus i Arendal.

Politiet valgte å ikke bruke overtidstimer på å ha vakthold av mannen.

På frifot

— En stund etter fikk vi melding om at mannen hadde stukket av fra sykehuset, og han er fremdeles på frifot, sier stasjonssjefen.

43-åringen er tidligere straffedømt en rekke ganger, og politiet ser alvorlig på saken.

— Han forsøkte å kjøre ned tre politimenn, og vi leter etter ham kontinuerlig. Vi har et håp om å pågripe ham i løpet av dagen, sier Krogstad.

Selv om politiet ser alvorlig på hendelsen karakteriserer ikke Krogstad mannen som farlig.

— Han er tidligere dømt for vinningsforbrytelser, og vi ser ikke på ham som farlig på noen som helst måte. Vi stresser derfor ikke pågripelsen så veldig. Vi har vært ute ved forskjellige kjente adresser som mannen på en eller måte er tilknyttet på, men ikke påtruffet ham, forteller Krogstad.

Selv om politiet ikke har lykkes i å finne mannen enda, tror ikke Krogstad at mannen har rømt fra fylket.

— Nei, det har vi ingen grunn til å tro, sier stasjonssjef Øystein Krogstad.