GRIMSTAD: — Det skal være to menn på mellom 25 - 30 år som er noe mørke i huden, opplyser politistasjonsjef i Grimstad, Dagfinn Fløystad.

Les også: Det er helt forferdelig

Video:

Politistasjonssjef Dagfinn Fløystad om ranet

Ransofferets søster forteller om ranet

Ifølge politiet skal de to mennene ha ha blitt observert ikke langt unna boligen der 86-åringen ble brutalt ranet natt til torsdag.

— De har gått kledd i gult arbeidstøy med refleksmerker på. Tøyet har i tillegg enkelte sorte felter. Den ene mannen skal også ha hatt en hjelm på hodet, mens den andre var kortklippet og blond, sier Fløystad.

Politistasjonssjefen opplyser at mennene skal være mellom 185-190 centimeter høye. Ifølge vitner skal mennene ha oppholdt seg i området i tidsrommet fra klokken 14.30 til 21 i går kveld.

— Mennene har gått langs riksvei 420 i Vikkilen i Grimstad. Vi ønsker å komme i kontakt med folk som kan ha sett personer med slik beskrivelse uansett hvor det kan ha vært i Grimstad, sier Fløystad.

Ved 18-tiden fredag var ingen pågrepet i saken. Ifølge Fløystad vil 86-åringen bli utskrevet fra sykehuset i kveld.

— Han vil få videre oppfølging av Grimstad kommune, som har tilbudt ham et midlertidig bosted mens vi gjør ferdig undersøkelsene våre i boligen hans, sier Fløystad.

Tidligere i dag gikk politiet ut og etterlyste en hvit kassebil. Eieren av denne er sjekket ut av saken ifølge Fløystad.

Les også: Ingen mistenkt etter eldreran