KRISTIANSAND: 30 mars oppsøkte 37-åringen sin ekskone i hennes hus. Han ble pålagt av politiet om ikke å komme tilbake. Dette påbudet ignorerte han. Derfor er han tiltalt for brudd på politiloven.

Ifølge tiltalen ringte han St.Hansaften i år flere ganger til ekskona, pustet tungt i telefonrøret uten å gi seg til kjenne. Han oppsøkte boligen hennes, og åpnet døren til en vedbod og verandadøren i den hensikt å provosere fornærmede, ifølge tiltalen.

I perioden fra fredag 17. juli til søndag 19. juli gjorde mannen en rekke henvendelser til ekskona og hennes far.

17. juli sendte han tekstmeldinger til ekskonas far hvor han opplyste at han hadde tatt ut bunnproppen på båten hans. «Ved besiktigelse viste det seg at han hadde skrudd av påhengsmotoren og lagt den opp i båten og løsnet bensinslangen til motoren. Den 18. juli fylte han motorolje på bensintanken til påhengsmotoren og fjernet dregg og dreggtau fra båten. Den 19. juli truet han med å spraye olje på bobilen og vinduene på hytta noe som medførte at mannen måtte overnatte i bobilen den påfølgende natt.

I løpet av våren 2009 klippet han hekken til ekskona og eks-svigerfaren uten tillatelse, la småstein i postkassen og skrev Hitler på postkassen med tusj, puttet fliser i dørlåsen, sprayet skyvedørsvinduene med matolje som størknet og dermed måtte fjernes med løsemiddel.

I tiden mandag 20. juli — 17. august 2009 ringte han til alle døgnets tider ekskona og faren.

I tiden fredag 21. august om ettermiddagen - mandag, 24. august kl. 1200 ringte han 190 ganger til en inspektør på en skole i Kristiansand. Han la på røret etter at inspektøren svarte uten å gi seg tilkjenne, ifølge tiltalen.