Sørensen: — En faglig vurdeing |

Gundersen: — Uverdig prosess |

Velforening: — Feige politikere

KRISTIANSAND: - Ja, for vi er anstendige på Grim. Vi har ikke noe i mot mennesker som strever i livet. Derimot reagerer vi sterkt på det politiske spillet som har foregått rundt overgangsboligene, men det er ikke de soningsdømtes skyld, sier Leif Westgård i velforeningen.

Formannskapet sa i formiddag ja til å legge overgangsboliger for 16 soningsdømte på Grim, etter en følelsesladet og sterkt debatt. Ap, SV og V ville ha boligene på Presteheia, mens flertallet med Høyre, Pp og KrF gikk for Grim.

— KrF og Høyre sier at de lytter til faglige råd fordi Kriminalomsorgen allerede har fått godkjent Grim som mulig lokalisering. Men dette er jo bare spill. Sannheten er at partiene lar seg presse av velgerne på Presteheia. Jeg synes de kunne si det rett ut, at de ikke har ryggrad i forhold til velgere, sier Westgård, som sier folk på Grim ikke reagerer på overgangsboliger, men måten de kommer på.

— Vårt utgangspunkt var at på Grim hadde vi allerede mange institusjoner, og vi ønsket å være med i prosessen. Vi ba om noen analyser. De har vi fått, og de analysene er så klare at rådmannen mente Presteheia passet best. På Grim kommer overgangsboligene 200 meter fra 32 leiligheter for rusmisbrukere. Men nå blir det Grim likevel. De intolerante holdningene politikerne kritiserer, ble til slutt de holdningene som vant lokaliseringskampen. Men vi skal stille opp. De soningsdømte skal ønskes velkommen, men politikerne i diverse partier må tåle at vi ikke lenger har så mye til overs for dem, sier Westgård.

Varaordfører Mette Gundersen og Venstres Dag Vige roste velforeningene på Grim under debatten i formannskapet.

— De kom med spørsmål og ønsker, men sa at politikerne måtte velge. Den flott holdningen i en sak hvor ellers all anstendighet har forsvunnet. Anstendigheten forsvant den dagen i valgkampen hvor politikere fra flere partier lot seg presse fra skanse til skanse av en folkemengde på Presteheia, sa Gundersen.

Fvn.no kommer tilbake med mer.