Se video KRISTIANSAND: — Jeg synes tilbudet er kjempeflott, sier Ruth Rosenvold, som akkurat hadde kjøpt et brød fra cirkuset da fvn.no fikk fatt i henne.

— Brødet lukter kjempegodt, og nå gleder jeg meg til å komme hjem og smake, fortsetter hun. 70-åringen hadde som de fleste andre på cirkuset smilet om munnen, og det var god stemning.

100 brød på to timer

Matcirkuset arrangeres en gang i året av flere restauranter i Kristiansand. Det seks dager lange prosjektet blir holdt på forskjellige steder rundt om i Kristiansand.

Se programmet her (PDF)

Anne Kristin Tjøre, som til vanlig er markedssjef i Hotel Norge, er i dag brødselger på torvet i Kristiansand sentrum. Med et bredt glis skryter hun av 100 solgte brød på to timer.

— Vi har noen faste som kommer ned å kjøper skirkusbrødet vårt, "Mayer", men det er flest nye, sier Tjøre.

Søker håpløse kokker

Stefan Kaarbø som har fått tittelen "Matcirkusdirektør" lokker i kveld med kokkekurs på Kick. Han søker de mest håpløse kokkene til å stå for maten.

— I kveld klokken 19 på Kick skal jeg bevise at alle kan kokke. Da skal de som anser seg selv som de verste kokkene få lov til å bli fulgt med argusøyne av proffe kokker, og få en leksjon i matlaging, sier Kaarbø.

Han oppfordrer alle til å melde seg på ved å sende en melding til 90656958, å melde på en håpløs kokk.

Avsluttes i Dyreparken

Søndag blir cirkuset avsluttet i Dyreparken med gratis inngang for alle. Der skal det være smakshinderløype for barna, og kokketrening for de voksne.

— Ja der må bare alle komme. Gratis inngang og masse god mat. Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal bli en publikumsfest, sier den entusiastiske cirkusdirektøren