— Noen av dem er reagert på med anmeldelse eller bøter, resten er ordnet på stedet, sier operasjonsleder Bård Austad og serverer følgende greatest hits over nattens begivenheter fra politiloggen:

Mandal: Promillekvinne

2300: I Daleveien stopper en politipatrulje en Peugot med kvinne i 50-årene som sjåfør. Hun blir oppfordret til å blåse for å teste promillenivået, men hun nekter dette. Da tvinger politiet henne med til legevakten for å få tatt blodprøve. Resutatet foreligger ikke per søndag formiddag, men mistanken om promille er ikke redusert.

Arendal: Ekstranummer

0020: Fra Blødekjær ringer en privatperson og klager på ståk og høy musikk fra en fest i etasjen over. En patrulje fra politiet rykker ut, ber festdeltakerne dempe både seg og musikkanlegget, og tror at alt er i orden. Men bare kvarteret etter at patruljen har forlatt stedet, må de tilbake for et ekstranummer. For samme innringer ringer igjen, og forteller at nå er det ikke bare ståk og høy musikk, nå har noen tatt seg bryet med å knuse et vindu i døra hans. Dermed finner politipatrljen at nok er nok, og meddeler festarrangøren og deltakerne at alt er over. Dessuten kvitteres det med anmeldelse for hærverk og ordensforstyrrelse.

ARENDAL: Slått ned

0100: En arendalitt på 20 år ble slått ned på Arendal Langbrygge ved restauranten Tiger Tiger. Det er en engelsktalende melder som vil ha øyeblikkelig hjelp, og politiet rykker ut. Der finner de 20-åringen med åpenbare skader etter slagsmål. Vitner beskriver en gjerningsmann av utenlandsk opprinnelse, som har forlatt åstedet. Han er ikke pågrepet for forholdet. 20-åringen ble sendt til legevakt for behandling.

Arendal: Moderat kveld på byen

0145: En mann i midten av 20-årene opplevde en lørdagskveld i Arendal med moderat suksess. En viktig årsak er trolig inntak av betydelige mengder alkohol. Dermed ble arendalsmannen nektet adgang på to utesteder, blant annet Sjøloftet. Det høye nivået av alkohol gjorde at mannen ikke fant noen grunn til å være enig med dørvaktene, og gav uttrykk for dette ved å skjelle dem ut og spytte på dem. Han gjentok altså samme handlingsmønster på begge utestedene, og ved siste gangs utagerende oppførsel ble politiet tilkalt. Det dempet ikke på noe vis krangelysten i arendalsmannen, som rett og slett havnet i slåsskamp med polititjenestemennene. En kamp han naturlig nok tapte med glans, og i tillegg vanker det anmeldelser fra begge utestedene, samt politimennene som ble involvert i slåsskampen. Med andre ord vil denne meget moderate kvelden forfølge mannen i lang tid framover.

Vennesla: Slåsskamp

0208: Fra en leilighet i sentrum får politiet oppringning fra en mann hvis kamerat skal være slått til blods. Det skal stå flere personer bak oppbankingen, og ved Esso-stasjonen i sentrum pågriper politiet en mistenkt i 20-årene som varetektsfengsles. Identiteten til nok en mistenkt skal være kjent, og det er trolig bare snakk om tid før vedkommende også blir innbrakt til politiet.

FLEKKEFJORD: Angrep politiet - ble kjørt hjem

0227: Urinering på offentlig sted er en handling de færreste ser med blide øyne på. Det gjorde heller ikke en politipatrulje i Flekkefjord, som observerte en flekkefjæring på fersk gjerning. Ugjerningen kvalifiserer i seg selv til en strålende bot, men flekkefjæringen var ikke i det lune hjørnet. Så han nektet å oppgi navn og personalia, og hisset seg så opp at han til slutt gikk til fysisk angrep på patruljen. Slik ser politiet svært alvorlig på. Dette merket åpenbart mannen, som etterhvert endret holdning til en så sterk grad av medgjørlighet at politipatruljen tilbød seg å kjøre mannen til bopæl. Han vil imidlertid bli straffeforfulgt etter anmeldelse.

KRISTIANSAND: I jern

0245: Vaktene på Rederiet har lagt en person i jern og trenger bistand fra politiet. Mannen i i 30-årene fra Kristiansand har oppført seg svært utagerende, er uten noen som helst tvil betydelig overmedisinert og blir dermed innbrakt til arresten. I tillegg blir han anmeldt for ordensforstyrrelse.

LILLESAND: Falske skilt

0330: En mann i 20-årene kjører en Ford Escort ved Trimtex i Lillesand. Han blir stanset av en politipatrulje som konstaterer at mannen ikke har gyldig førerkort, og at skiltene på bilen er falske.

KRISTIANSAND: Sladdet mens politiet så på

0430: Han kunne valgt et bedre sted å kompensere for sviktende manndom, 21-åringen fra Kristiansand. For i Vestre Strandgate kjørte han grassat med Volvoen sin på strekningen Fønix kino - Rutebilstasjonen. Ved Gyldeløvesgate får han en skrens, enten med vilje eller som følge av dårlige sjåføregenskaper, og snurrer rundt så bilen blir stående på fortauet med fronten i motsatt retning av den han skulle. Hele fadesen ble observert av politifolk i en politibil, som rolig kunne demonstrere for 21-åringen at han ikke er noen kvalifisert sjåfør, ved å frata ham lappen på stedet.

Og helt avslutningsvis serverer operasjonsleder Bård Austad det som må kalles rosinen i hestepølsa:

FROLAND: Et dusin løpske hester

0600: - Vi blir nedringt av masse folk som melder om en haug med løse hester i veien, forteller Austad. Det er på Eikeliveien ved Frolands verk det synes å pågå et travløp for hester uten retningssans. Politiet finner raskt at de ikke har kontroll på situasjonen og ber om assistanse både fra naboer og lokalbefolkning, og fra viltnemnda. Hestene fyker rundt i øst og vest, og noen av dem synes virkelig å sette pris på friheten. Nøyaktig antall hester på frislepp har ikke Austad oversikt på, han antar et sted mellom åtte og 12. Men det tok to timer å få alle tjoret fast igjen. Det viste seg at hestene har vært disponert av en gjeng hestegale jenter på tur. Plutselig har en av hestene tatt ut og gallopert avgårde. Dette syntes alle de andre hestene var en kjempegod ide, og fulgte etter, langt fra i samlet flokk. Heldigvis ble det ikke skader på verken folk, fe eller noe annet.