KRISTIANSAND: Selv har kompisen erkjent selve fyllekjøringen. Promillen ble målt til 1,5, men saken ble likevel henlagt av politiet. Selv har 55-åringen først «anmeldt» kompisen, bekreftet anmeldelsen, trukket den tilbake, og senere igjen trukket tilbake «tilbaketrekkingen».

Saken startet på Evje 25. oktober i fjor. Da satt tiltalte og kompisen og drakk i en bil utenfor tiltaltes bolig. Etter hvert spurte tiltalte om ikke kompisen ville være med inn og sove ut rusen. Det ville ikke kompisen, men tiltalte gikk imidlertid inn. Senere så han ut av huset, og da var både kompisen og bilen forsvunnet.

Han ringte lensmannskontoret og varslet om at kompisen kjørte i fylla. Da lensmannen kom til kompisen et par timer senere var bilmotoren varm, og hun fant mannen sovende. Blodprøven tatt tre timer etter den angivelige kjøringen viste en promille på 1,5. 55-åringen gjentok sine antydninger om fyllekjøringen samme dag overfor en annen politibetjent, og senere i avhør hos politiet 1. november.

Men så trakk 55-åringen tilbake sin «anmeldelse» om fyllekjøring, angivelig fordi det hele bare var fyllevas. Dessuten hadde han fått henvendelse fra far til kompisen som hadde sagt «at han måtte regne med litt av hvert fra sønnen dersom han ikke gjorde det».

Dermed trakk han anmeldelsen tilbake.

Men da tiltalte fikk forkynt tiltaltebeslutningen om falsk anmeldelse, trakk han tilbake «tilbaketrekkingen». Dermed stod politiet igjen med anmeldelsen om fyllekjøring.

Etter at tingretten hadde hørt alle parter i saken ble slutningen enkel: Frifinnelse.