KRISTIANSAND: — Det er sannelig ikke lett å skjønne at politiet ikke har viktigere ting å etterforske, sukker Anne Christine Sindland.

Hun husker ingenting av ulykken og bare bruddstykker av tiden etter. Hun deltok 6. juni i fjor i sykkelrittet Oggevatn rundt i Vennesla. Ved Grovane kom hun over i motsatt kjørefelt og krasjet med en møtende bil.

Ingen medsyklister har kunnet si hva som skjedde, men bilisten har forklart at hun brått kom mot ham.

  • Da antar jeg jo at jeg kom borti noe som gjorde at sykkelen skjenet og brått skiftet retning. Jeg er veldig klar over at man bare har det ene kjørefeltet å bruke, sier hun.

Bakerst

Sindland holdt seg i tillegg helt bakerst i feltet, ettersom det var tidlig i rittet, og for å unngå å komme borti andre midt i feltet.

Hun havnet på sykehuset med kraftig hjernerystelse og kuttskader.

— I ettertid har jeg fått vite at politiet ringte meg mens jeg lå der, men det husker jeg ingenting av, sier Anne Christine Sindland. Siden hørte hun ikke mer før det kom en bot på 3000 kroner i posten, fordi politiet mente hun hadde opptrådt uaktsomt med å komme over i feil kjørebane.

Vedtok ikke

— Hvordan kan de si jeg ikke var aktpågivende nok, når ingen vitner sier jeg var det, spør hun.

Hun tok derfor kontakt med advokat, som også ristet på hodet, og boten ble ikke vedtatt. Dermed havner saken i retten 24. juni.

Det synes hun er like greit.

— Ja, for meg blir jo dette et prinsipp. Politiet får bevise at de mener jeg opptrådte uaktsomt. Jeg vet veldig godt at man kun skal bruke ett kjørefelt, og ville ikke sjanset på noe annet, sier 29-åringen.

Hun har fortsatt sykkelrammen igjen. Den bærer tydelig preg av hard medfart, oppskrapet og hullete som den er.

  • Jeg preges fortsatt av ulykken med konsentrasjonsvansker og problemer med å takle høye lyder, sier Anne Christine Sindland, som så vidt har begynt å sykle litt igjen - nå kun for trimmens skyld.