MANDAL: Foreløpig er det høyst usikkert hvor de falske pengene stammer fra, ifølge Lindesnes Avis. Politiet i Mandal har få spor å gå etter.

— Vi har foretatt et rekke avhør av folk som har mottatt og levert sedler, men har ikke lykkes med å komme til kilden ennå, sier stasjonssjef ved Mandal politistasjon, Bjart Gabrielsen, til avisen.

En ansatt ved Spar på Vestnes er blant de som har tatt imot falske sedler. I forrige uke fikk vedkommende inn to hundrelapper. Også ved Joker på Skjebstad og ved flere matbutikker og gatekjøkkener er det blitt avslørt bruk av falske sedler. Fram til nå er det hundrelapper som er blitt brukt.

Det er uklart om det er de samme personene som har forsøkt å bruke sedlene.

— Det kan se ut som at opprinnelsen er lik på alle sammen, men mer spesifikk enn det kan jeg ikke være. Sedlene har kommet inn fra forskjellig hold, men hvor mange som forsøker å bruke sedlene er usikkert, sier Gabrielsen, som mener det skal være ganske lett for folk å oppdage forfalskningen ved å se på sølvtråden.

— Sedlene framstår vel egentlig som originale sedler, men når de tas nærmere i øyesyn, er det ikke noe problem å se at de ikke er ekte, sier Gabrielsen til Lindesnes Avis.