FARSUND: Den tiltalte hadde deltatt på en familiesammenkomst lørdag 23. februar i år, og hadde fram til midnatt drukket rundt en halv flaske vodka.

Ikledd cowboyutstyr og lekepistol tok mannen og hans samboer fatt på hjemveien, og underveis stakk de innom restauranten Jonas B. Gundersen ved 2-tiden.

Inne i restauranten ble den cowboy-kledde mannen oppsøkt av en annen restaurantgjest, som mer enn gjerne ønsket å låne lekepistolen som hang i festkostymet. Dette avviste cowboyen bryskt.

Noen minutter senere møttes de to i røykeområdet rett utenfor restauranten, og da tiltalte oppdaget mannen som gjerne ville låne pistolen endte det med et oppgjør.

Tiltalte skal ifølge tiltalen ha gått bort til mannen, tatt tak i han bakfra og snudd han rundt. Deretter tok han kvelertak på mannen og slo til han forskjellige steder på kroppen. Fornærmede falt i bakken og hadde i en periode pusteproblemer.

Lister tingrett fant ikke ønsket om å låne lekepistolen som en forklaring som kunne unnskylde voldsbruken. Voldsforholdet fant retten bevist, men på et annet tiltalepunkt ble mannen frifunnet.

Angivelig skal den tiltalte 24-åringen ha sagt ”jeg skal drepe deg” til fornærmedes samboer. Det var imidlertid bare hun og fornærmede som hørte trusselen. Retten ser ikke bort fra at trusselen faktisk ble fremført, men mener at bevisene ikke holder mål.

Aktor la ned påstand om 30 dagers fengsel, men retten fant det riktig å dømme 24-åringen til fengsel i 24 dager. Han må dessuten betale 5000 kroner i saksomkostninger til staten.