KRISTIANSAND: Ved flere anledninger kjøpte mannen tyvegods fra ikke navngitte personer til langt under markedspris. Blant annet kjøpte mannen en Dell-prosjektor og en sølvgrå DBS-sykkel. Begge gjenstandene var utbytte fra kriminelle handlinger.

Totalt ble mannen tiltalt for sju tilfeller av kjøp av tyvegods. I tillegg til heleri ble mannen satt under tiltale for å ha oppbevart over to kilo metaamfetamin, to gram hasj og 10 Flunipan-tabletter.

I juli skal mannen ha mottatt en brun kasse som inneholdt riflepatroner, to medaljer med inngravert navn, en sort lommebok og noe sølvtøy. Tingene var utbytte av et tyveri noen dager tidligere.

I samme tidsrom skaffet 47-åringen seg 47 riflepatroner, 86 helmantlede kuler og 18 støpte blykuler uten nødvendig godkjenning.

Mannen forklarte i retten at han hadde blitt oppsøkt da han satt på en trapp i Markens gate av en mann som hadde en sykkel til salgs. Tiltalte var interessert i å kjøpe, og gav 2000-3000 kroner for sykkelen. Han fortalte at sykkelen ble stående i ni måneder i hans kjeller før han tok den i bruk.

Sykkelen var tidligere meldt stjålet, og retten fant ikke mannens forklaring troverdig.

Aktor la ned påstand om fengsel i sju måneder, noe retten mente var fornuftig. Seks av månedene ble gjort betinget. Etter fratrekk av ti dager for utholdt varetekt, står dermed noen få uker igjen å sone.

Totalt ble mannen dømt for 17 lovbrudd, og dommen fra Kristiansand tingrett er den 12. mot mannen.