KRISTIANSAND: — De har vært ute fra morgenen i dag, og vi ser at de tør litt mer nå. De er nysgjerrige, og beveger seg rundt i utearealet, forteller dyrepasser Michael Jansen til fvn.no.

De seks løveungene ble i går sluppet ut i friluft for første gang.

Lek og moro

  • Det gikk veldig bra. Det var stort sett bare lek og moro. Løveungene snek seg rundt, hoppet og jaktet på hverandre, sier Jansen.

Litt skummelt var det likevel for de små å komme ut i en helt ny verden, så de holdt seg hele tiden i nærheten av mødrene.

— Mødrene fører an, og så dilter ungene etter. Men ungene er nysgjerrige, og prøver seg av og til på å utforske på egenhånd. Da hører vi at mødrene snakker til dem, og det kommer mye lyder fra både dem og ungene, sier Jansen.

Foto: Kjartan Bjelland Brydde seg ikke om publikum

At det var et stort pressekorps og publikum som fulgte med på hver bevegelse de tok, brydde ikke løveungene seg om.

— De reagerte greit på publikum, og ble ikke skremt. De var mer opptatte av de nye omgivelsene, sier Jansen.

Etter å ha lekt og utforsket i et par timer ble løveungene trøtte. I halv elleve-tiden gikk de inn i løvehuset sammen med mødrene for å ta en lur.

— Det var mange nye inntrykk for dem på en gang, og da er det klart de blir slitne. De sov i 2-3 timer før de kom ut igjen på ettermiddagen, sier Jansen.

Da lekte løveungene litt mer, før de gikk inn i huset for kvelden klokken 15.30. Se bildeserie fra løveungenes første dag i friluft

Se video

Gode besøkstall

Dyreparken er fornøyd med gårsdagens besøk.

— Det var totalt 216 personer innom parken, og det er veldig bra til å være en ukedag, forteller administrerende direktør Per Arnstein Aamot.

Han gir derimot ikke løveungene all æren for de gode besøkstallene.

— Det skyldes nok like mye det fine været, sier Aamot.

Også i finværet i dag har folk strømmet til Dyreparken. De har gode sjanser til å se løveungene i aksjon. Krabatene vil være ute hver dag, med mindre været ikke tillater det.

— Vi vil være litt forsiktige med å slippe dem ut hvis det regner og er skikkelig surt. Det er fordi det ikke er bra for dem å bli nedkjølt, sier Jansen.

Han forteller at det hele tiden vil stå åpent mellom utearealet og løvehuset, slik at løveungene kan gå inn når de selv vil.