KRISTIANSAND: Drosjesjåføren er i tillegg dømt til å betale en ubetinget bot på 15.000 kroner til statskassen. Mannen mister førerkortet i atten måneder, og blir fratatt kjøreseddelen og retten til å kjøre drosje i to år.

Drosjesjåføren er en 51 år gammel mann fra Kristiansand. Han er tidligere domfelt for kjøring i påvirket tilstand, og Kristiansand tingrett finner dette straffeskjerpende.

I dommen står det at det også er klart straffeskjerpende at mannen kjørte i alkoholpåvirket tilstand som drosjesjåfør med passasjerer og at kjøringen foregikk i Kristiansand Sentrum og omegn.

Drosjesjåføren kjørte beruset med passasjerer like etter midnatt torsdag 4. desember. En kvinne som var passasjer i bilen meldte fra til politiet.

En utåndingsprøve politiet tok av mannen klokken 02.15 viste en alkoholkonsentrasjon på 0,33 milligram per liter luft. Det tilsvarer en promille på 0,66. I vegtrafikklovens paragraf 22 kommer det frem at en regnes som påvirket av alkohol dersom en har høyere enn 0,2 promille, eller større alkoholkonsentrasjon i utåndingsluften enn 0,1 milligram per liter luft.

Kjøring med alkoholkonsentrasjon på over 0,25 til og med 0,50 milligram per liter luft innebærer i utgangspunktet bot og betinget fengsel.

Drosjesjåføren kom med en uforbeholden tilståelse under rettssaken.