AGDER: — Akkurat nå sitter det totalt 17 personer i arresten i Arendal og Kristiansand, sier en sliten operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, ved 6.30-tiden onsdag morgen.

Gjennom natta har Klausen dirigert polititroppene på hele Agder, og Quartfestivalens oppstart har preget natten.

— De som sitter arrestert nå er innbragt for ordensforstyrrelse, tyveriforsøk og oppbevaring av narkotiske stoff, sier Klausen.

Her er et overblikk over oppdrag politiet har hatt natt til onsdag:

**Kristiansand: Motorstopp

00.50** meldes det fra en jolle om motorstopp ved Oksøy. Hovedredningssentralen melder fra til politiet. HRS sørger for å få de to passasjerene og båten til land.

**Grimstad: Ikke førerkort

01.40** stoppes en bilfører som ikke kan fremvise gyldig førerkort. Arendalitten er 22 år.

**Søgne: Mopedist velter

01.46** høres det skrik på Langenesveien. Skrikene stammer fra en kvinne på 20 år, som har kjørt mopeden sin i grøfta. Kvinnen blir kjørt til legevakt med kuttskader.

**Arendal: Vold

01.50** stoppes en bil for kontroll. Én av personene i bilen nekter å legitimere seg. Vedkommende blir så utagerende at seansen ender med anmeldelse for vold mot offentlig tjenestemann. Vedkommende er en 18 år gammel kristiansander.

**Kristiansand: Underlig trafikkuhell

02.54** meldes det om påkjørsel av en person i Grågåsveien. Sjåføren og fotgjengeren er uenige om det meste, blant annet hvem som er skyld i påkjørselen. Les mer i egen sak.

**Kristiansand: Tyveriforsøk

03.21** forsøker fire personer å stjele en båt fra båthavna ved Nupenparken. Tre menn innbringes; en 26-åring fra Søgne, en 24-åring fra Kristiansand og en 24 år gammel asylsøker som er på besøk i Kristiansand fra Tromsø. En 14 år gammel kristiansander er også involvert i tyveriforsøket, og barnevernet kontaktes.

**Arendal: Narkotikabesittelse

03.43** stopper politiet en bil med fire kjenninger. De fire kontrolleres, og man finner noe heroin i den ene mannens underbukse.

**Kristiansand: Ordensforstyrrelse

04.15** får et kjærestepar på Quarts festivalområde uønsket besøk av en fremmed mann i teltet. En vekter, som forsøker å hjelpe paret, blir fysisk angrepet av inntrengeren. Mannen, som er en 52-åring fra Kristiansand, settes i arresten. Han siktes for legemsfornærmelse og ordensforstyrrelse.

**Kristiansand: Full person i vranglås

04.50** meldes det om en beruset person som skaper trøbbel på Quartcampen på Eg. Vedkommende nekter å fjerne seg, og blir innbragt til arresten. Mannen, som er en 43 år gammel stavangermann, anmeldes for ordensforstyrrelse.

**Kristiansand: Pantet flasker i tøfler

05.26** meldes det om en kvinne som iført tøfler tar for seg flere søppeldunker i Kvadraturen. På jakt etter tomflasker tømmer hun søppeldunkenes innhold ut i gata. Hun innbringes og anmeldes for forsøpling. Les mer i egen sak.