KRISTIANSAND: Huset, som ligger i Listerveien i Vågsbygd har, som bildene viser, tydelige svi— og fargemerker etter rakettene som ble avfyrt. Og det er ingen tvil om at gjerningsmennene har siktet rett mot veggene.

Det var rett før klokken 02.00 natt til mandag at pøblene tente opp utenfor huset til Lunde i Listerveien. Hun var akkurat på vei til å legge seg, og hadde persiennene trukket ned foran stuevinduet, da det plutselig ble fyrt av flere røde kuler rett mot husveggen.

Livredd

— Jeg ble livredd. De skjøt rett mot stuevinduet, der jeg satt rett innenfor. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde skjedd om vinduet hadde stått åpent, sier Lunde fortvilet.

Da hun hørte smellene løp hun rett opp til sin 17 år gamle sønn, som lå på soverommet i andre etasje sammen med en kamerat. Like etter kom det flere drønn, denne gangen mot andre siden av huset.

De tre turde ikke bevege seg utenfor huset mens "angrepet" stod på, og fikk derfor ikke øye på hvem som stod bak, og da sønnen til slutt løp ut var gjerningsmennene forsvunnet på mopeder. Lunde ringte da til politiet, som var raskt til stede og fikk kartlagt skadene.

— Man blir så redd at man skjelver. Vi har ikke sovet i det hele tatt i natt, av frykt for at noen skal komme tilbake eller at rakettene skal etterantenne, sier Lunde til fvn.no.

Naboen skal ha observert at det befant seg noen personer på trappen til Lunde i forkant av rakettoppskytingen. Gjerningsmennene har tydeligvis rigget seg til og "stilt inn siktet" på forhånd.

- Bør totalforbys

— Jeg kommer til å anmelde forholdet i dag. Politiet tok dette svært alvorlig og ba meg ha øyne og ører åpne. Jeg har opplevd det samme en gang tidligere, og man blir jo redd. Jeg tør aldri gå utendørs på nyttårsaften etter dette, sier Lunde.

Hun mener nå raketter bør totalforbys, så lenge de brukes på denne måten og at noen kjøper dem kun for å lage bråk og for å påføre folk og bygninger skader.

— Jeg synes det bør innføres et totalforbud mot raketter når folk ikke klarer å beherske seg. Raketter bør kun sendes opp i kontrollerte former på nyttårsaften, og da av personer som har fått et spesielt ansvar for det, sier Lunde.

I løpet av helgen har det vært flere tilfeller av rakett-terror mot privatboliger på Sørlandet. Bøtene for å sende opp raketter og på denne måten utsette folk for fare er høye.

Operasjonsleder ved Agder politidistrikt bekrefter mandag at de var tilstede i Listerveien i natt, og at de lette etter gjerningsmennene uten resultat. Foreløpig er ingen pågrepet.