KRISTIANSAND: – Sjåføren fikk ikke kontakt med sentralen sin ettersom kommunikasjonssystemet i bussen ikke fungerte. Han kjørte dermed til stasjonen i Rigedalen. Politiet ble så varslet, opplyser etterforskningsleder ved Vågsbygd politistasjon, Rune Strømsvåg, til fvn.no.

«Gi oss pengene»

Sjåføren, som ble ranet, kjørte metroruten M3 da ranerne slo til på Slettheia torsdag ved midnatt. Ranet skjedde like ved krysset Rugdeveien/Slettheiveien. Politiet ble varslet klokken 00.37. – Sjåføren var med politiet i natt for å peke ut åstedet. Han er også avhørt, sier Strømsvåg.

Politiet jakter på to gjerningsmenn. Den ene beskrives som 16-17 år og omkring 175-180 høy. Gutten hadde et skjerf som skjulte ansiktet. Den andre gutten beskrives som 19-20 år gammel og 180-185 høy. Den eldste var maskert med finlandshette.

– Den yngste gikk om bord i bussen først. Han sa ingenting. Deretter hoppet den eldste inn. Han skal ha ropt «Gi oss pengene, så vil det ikke skje noe» samtidig som han truet sjåføren med en pistol— eller revolverlignende gjenstand, opplyser Strømsvåg.

Etterlyser vitner

Langt bak i bussen satt det to passasjerer da ranet skjedde. Begge beskrives som menn av utenlandsk opprinnelse i alderen 25-30. Etter at ranet skjedde, ba passasjerene om å få slippe ut av bussen. Sjåføren åpnet bakdøra og begge mennene forlot bussen ved åstedet for ranet. Passasjeren gikk trolig på bussen i sentrumsområdet.

– Politiet ønsker svært gjerne at disse vitnene melder seg ettersom de kan sitte på viktig informasjon for etterforskningen. Vi ønsker også å komme i kontakt med andre personer som kan ha sett eller hørt noe i tidsrommet før eller etter ranet, sier Strømsvåg.

Ranerne fikk med seg omkring 7000 kroner. Sjåføren hadde kjørt sin siste tur for kvelden, og var på vei for å parkere bussen i Rigedalen da ranet skjedde.

Fikk ikke hunder

Patruljen som rykket ut på ransmeldingen ba i natt om å få en hundepatrulje for å lete etter gjerningsmennene. Dette ble imidlertid ikke kalt ut.

– Vi har veldig lite å gå på, og er derfor svært takknemlig for tips fra publikum. Men ranet skjedde på et tidspunkt da det er lite bevegelse i området, sier Strømsvåg.

Har du tips i saken? Ring oss på 03811. Epost til tips@fvn.no SMS/MMS sendes til 03811