MANDAL: Knivstikkingen skjedde sent onsdag kveld 19. august. Ifølge tiltalen skal 32-åringen ha stukket mannen i halsen med en kniv slik at 27-åringen fikk et stikksår som gikk inn i luftrøret fra venstre side like under strupehodet.

LES OGSÅ: Er redd for å gå ut om kvelden

Etter knivstikkingen skal 32-åringen ha gjemt kniven under sofaen til en annen av beboerne i området. Mannen forsvant deretter fra stedet og holdt seg skjult for politiet frem til han ble pågrepet om ettermiddagen fredag 21. august.

Kort tid etterpå skal 32-åringen ha erkjent å ha knivstukket naboen, og han ble varetekstfengslet i inntil fire uker etter å ha blitt siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Retten la til grunn at 32-åringen har et rusproblem, og ifølge fengslingskjennelsen var 32-åringen ruset i gjerningsøyeblikket.

Politiet har avhørt flere vitner i saken.

— Vi har gode vitneforklaringer til foranledningen. Det kan se ut som selve knivstikkingen skjedde innomhus, med kun fornærmede og siktede til stede. De to forlot boligen etterpå, uttalte stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon til fvn.no i forbindelse med varetektsfengslingen.

27-åringen som ble knivstukket i halsen ble kort tid etter knivstikkingen kjørt til akuttmottaket i Kristiansand, og var under behandling hele natten. I morgentimene dagen etterpå ble mannens tilstand betegnet som alvorlig og stabil.

Mandag 24. august ble 27-åringen utskrevet fra intensivavdelingen på Sørlandet sykehus Kristiansand.

Nå er 32-åringen satt under tiltalte ved Kristiansand tingrett.