KRISTIANSAND: — Det er vanskelig å vite nøyaktig hvor mange bøssebærere vi mangler, men for eksempel på Grim har de kun 40 navn, og har behov for det dobbelte, sier aksjonsleder i Kristiansand, Raymond Oseland, til fvn.no.

Ifølge Oseland er det kun Voie, Oddernes, Hånes og Tveit som har nok bøssebærere til å kunne gjennomføre en fullstendig innsamling. Det mangler fortsatt bøssebærere i Vågsbygd, Randesund, Lund, Torridal og sentrum.

Stadig vanskeligere - Dersom vi ikke får nok bøssebærere, må vi oppfordre folk til å gå i to områder. Men det er jo synd at det skal være slik, sier Oseland.

Ifølge aksjonslederen blir det bare vanskeligere og vanskeligere å få folk til å gå fra dør til dør.

— Jeg har en klar følelse av at det har minket med bøssebærere år for år. I områder hvor det tidligere var null problem å få nok folk, sliter vi nå med å få bøssebærere til å stille opp, sier Oseland.

— Hvorfor tror du det er slik?

- Ny generasjon - Det blir bare spekulasjoner, men jeg tror blant annet det skyldes at vi står overfor et generasjonsskifte. Den nye generasjonen er ikke like glad i å gå fra dør til dør, sier Oseland.

Han mener det også kan skyldes at årets TV-aksjon-kandidat, Care, ikke har et etablert system for å rekruttere bøssebærere.

— Tidligere år, når vi eksempelvis har samlet inn til UNICEF, har idretten vært samarbeidspartner. Da har det vært nok av barn og unge som har deltatt. Care har ikke noe apparat ute i distriktene, sier Oseland.

Fullt i distriktene I resten av Vest-Agder har man ifølge aksjonsledelsen full bøssebæredekning.

I Aust-Agder er det også full bøssebæredekning, med unntak av et par steder i arendalsområdet.

— Klokken 17 fredag ettermiddag manglet vi 25 bøssebærere i Gamle Arendal, og 15 bøssebærere i Moland-området, opplyser aksjonsleder for Agder, Anita Mørland.

  • Telefonlinjen for å registrere seg som bøssebærer i årets innsamlingsaksjon er åpen.

  • Ring 02025 eller send sms <TVA> til 2080 for å melde deg som bøssebærer.