KRISTIANSAND: — Først "gnudde" jeg bolledeigen som vanlig. Deretter la jeg dem pent utover platen. Bollene skulle heve i 30 minutter ifølge pakken, sier blogg-gründer og daglig leder for iPublish.no , Thomas Moen.Så langt var alt greit, og Moen satte seg til å jobbe i stua.

Sørlendingen har nemlig hånd om nærmere 10.000 bloggere, deriblant Tone Damli Aaberge, han arrangerer bloggcamp, spiller inn ukentlige tv-programmer og er en etterspurt foredragsholder Skandinavia rundt.

Ifølge ham selv er han aldri lenger enn 20 centimeter unna et online-verktøy i løpet av døgnet. Bloggerne i "stallen" hans beskriver ham som en hjelpsom og omtenksom fyr:

  • Han er veldig hjelpsom, og det til tross for at han har veldig mange å hjelpe, sier modell Christine Lövendahl fra Farsund.

VERDEN ET KLIKK UNNA: Thomas Moen aldri langt unna hvis noen av hans 10.000 bloggere skulle trenge hjelp. FOTO: PRIVAT

Hevet over enhver tvil

Så mange har Thomas å hjelpe i firmaet han ånder og lever for 24 timer i døgnet, at bolledeigen ble stående og putre på egenhånd.

— Jeg kom ikke på bolledeigen før to timer senere, da jeg gikk forbi kjøkkenet for å ta en tur ut på do, sier han og ler.

Da hadde bollene hevet seg til astronomisk størrelse, samt est sammen til en kjempe-calzone med avleggere. Bollemonsteret ble likevel satt i stekeovnen.

— Klart jeg stekte dem, (den / det? red. anm.), sier Moen.

Og bildene av bolledeigen ble lagt ut på Facebook og Twitter. Det var da På Skrå-redaksjonen i fvn.no tok affære for å spørre om dette kunne smake godt.

- Joda. Det smakte ganske godt, også. Hevet over enhver tvil.

Vi har sjekket Moens twitter-feed, og talt opp omkring 10-15 tweets i løpet av tiden bolledeigen ble til monsterdeig.

Ikke flere boller på en stund

- Du er en travel mann, så du har kanskje ikke tid til noen bolle i ovnen?

— Har allerede hatt en bolle i ovnen, og er ganske fornøyd med resultatet. (Vi snakker om 5-åringen hans nå).

— Hehe. Jeg trenger ikke én til på en stund. Jeg glemmer dem bare på heving uansett.

- Hva skal du lage neste gang du er innom kjøkkenet?

— Pølse i lompe, ler bloggsjefen.