OSLO/KRISTIANSAND: I Kristiansand var det i snitt null prosent vekst i boligprisene fra august til september, ifølge Eiendomsmeglerbransjens boligstatistikk. Dette gjelder alle typer boliger. For eneboliger er veksten null, men når det gjelder leiligheter har de steget med én prosent den siste måneden.

— Det vi ser er at omsetningen har vært bra sammenliknet med august i år og september 2008, sier Roger Nyborg i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

— Ja, det er positivt. Det er tegn på at markedet har stabilisert seg. Det er bra for eiendomsbransjen at omsetningen er stabil, for det er den vi lever av. Det at omsetningen er god er viktigere enn at prisene svinger litt.

Forventet at markedet flatet ut

Nyborg sier det var forventet at prisene flatet ut på landsbasis.

— Det blir spennende å se hva som skjer i oktober og november, men trenden er altså en utflating utover høsten.

Kristiansand skiller seg noe ut i forhold til landsgjennomsnittet når det gjelder leiligheter, siden prisen stiger en prosent. I forhold til de fleste andre byene i landet synker prisene eller flater ut.

— Kristiansand er jo en studentby. Vi har erfart at mange studenter kjøper leiligheter for å bo der selv. Samtidig er det et bra arbeidsmarked i byen. Når renta er såpass lav er det også en del som kjøper leiligheter for å leie ut, sier Sigbjørn Dvergsnes, leder i Sørlandets Eiendomsforening.

Synker og flater ut ellers i Agder

I Agder utenom Kristiansand sank prisene på alle typer boliger med en prosent fra august til september. Snittet i Agderfylkene er likevel 0 prosent vekst.

Når det gjelder eneboliger er prisveksten null prosent i snitt i Agder. Når det gjelder leiligheter synker de med én prosent i Agder utenom Kristiansand.

Boligprisene i Norge steg med 0, 1 prosent fra august til september. Prisen ligger nå 6,8 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

På landsbasis er kvadratmeterprisene nå like høye som i toppmåneden august 2007, men korrigert for inflasjon er den seks prosent lavere. Prisene er 6,8 prosent høyere enn i september 2008.