KRISTIANSAND: Det frekke tyveriet av en 2007-modells Opel Astra fra Motor Forum skjedde ved 11-tiden tirsdag formiddag. En mann som anslås å være i slutten av tredveårene kom inn i butikken og utga seg for å være interessert i bilen. Han fikk, etter å ha vist sertifikat, prøvekjøre bilen. Mannen, som hadde kristiansandsdialekt, forklarte at han bare ville kjøre en liten tur i området.

Førerkortet var falskt

— Så gikk det en god time, og vi lurte på om han skulle komme tilbake. Så gikk det to timer, og da tenkte vi at han burde vært tilbake når han bare skulle en liten tur, sier daglig leder Øystein S. Torp i Motor Forum Kristiansand.

Han ringte så politiet for å sjekke mannens identitet. Det viste seg at legitimasjonen mannen hadde vist var falsk.

— Jeg synes veldig lite om at han stakk av med bilen. Det skaper frustrasjon blant de som jobber her, og er ganske irriterende, sier Torp om tyveriet av bilen som er til salgs for 166.000 kroner.

Forrige uke skrev Fædrelandsvennen om en liknende sak. Da var det en 16-åring som stakk av med en bil etter å ha «prøvekjørt» den fra en privat bilselger.

Les sakene: Rundlurt av «bilkjøper» | Fikk bilen tilbake etter frekt tyveri

For en tid tilbake ble to polakker dømt for BMW-tyverier i millionklassen. Den ene av mennene stjal en BMW X5 som han hadde fått låne til prøvekjøring med falsk identitet.

Leverte bilen tilbake

Bilforhandleren meldte inn tyveriet til politiet, han varslet taxisentralen og andre bilforhandlere, sendte ut e-poster, etterlyste bilen på Facebook, og hadde flere folk i sving for å lete etter bilen. Om dette er årsaken til den uventede vendingen i saken i morges, eller om det er noe annet, vites ikke. Men da de ansatte kom på jobb i morges stod bilen på parkeringsplassen utenfor karosseriavdelingen.

— Jeg vet ikke om han hadde fått kalde føtter, men bilen stod nå i alle fall her, uten en skramme, med skiltene på og nøklene i, sier Torp, som legger til at bilen bare hadde kjørt cirka 10 mil siden sist.

- De fleste er seriøse

Så vidt han kan huske har det aldri skjedd før at «kunder» har stukket av med biler på denne måten. Men han sier at de nok vil være mer nøye når kunder skal prøvekjøre biler fremover.

— Vi kommer nok til å være mer observante hvis vi er litt i tvil. Men vi kjenner stort sett kundene godt, og de fleste er seriøse, sier Øystein S. Torp.

Torp skulle onsdag formiddag ha et møte med politiet om saken.