VENNESLA: Jon Thomas Homme, politiførstebetjent ved Vennesla og Iveland lensmannskontor, tror at innbruddet var godt planlagt og utelukker ikke at en utenlandsk bande står bak innbruddet.

— Om de var en, to eller tre personer vet vi ikke. Vi har heller ikke bevis for at de kom til fots eller kjørte inn i gågata, sier Homme.

Butikken hvor innbruddet fant sted var ikke videoovervåket, men lensmannskontoret i Vennesla leter etter kameraer som kan ha fanget inn gjerningsmennene. Hvor mange som var involvert, hvilke bil de kjørte og andre viktige detaljer er så langt ukjent.

— Kriminalteknikere jobber med funnene og etterretningen hjelper til med å analysere teledata, sier Homme. Det lokale lensmannskontoret skal avhøre vitner og gjennomføre avhør.

Jourhavende politiadvokat Vanja Bruvoll bekreftet ved 21-tiden torsdag kveld at hun ikke hadde kjennskap til at noen skulle være pågrepet etter innbruddet.

Se oversikten over alle brekkene i det interaktive kartet øverst i saken.

Alle montrene ble knust og innholdet stjålet under innbruddet i Vennesla natt til torsdag. Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad