MANDAL: — Jeg fikk et jobbtilbud det var umulig å takke nei til. Jobben er både økonomisk, faglig og sosialt meget interessant. Jeg gleder meg, sier Hansen til fvn.no.

De ansatte i avishuset fikk beskjeden om ansettelsen på et allmøte onsdag morgen. Avisen har i en årrekke vært ledet av Gunvald Justnæs som fra januar går over til pensjonisttilværelsen.

MENNESKER I FOKUS: Kåre M. Hansen ønsker å lage en avis som setter mennesker i fokus. FOTO: Johnny Syversen Foto: Johnny Syversen

Lagarbeid Den nyansatte redaktøren har lang presseerfaring, og tror styret i Lindesnes la vekt på hans faglige tyngde da han ble utnevnt.— Jeg har erfaring fra både store, mellomstore og mindre aviser. I tillegg tror jeg at jeg er en god journalist, og har evne til å samarbeide og lede. Det å lage en avis er først og fremst lagarbeid, sier Hansen.

De nyansatte redaktøren kommer fra stillingen som informasjonsrådgiver i Aabø & Co i Oslo. Han har også vært ansvarlig redaktør for Finnmark Dagblad i årene 2005-08, og jobbet før det 18 år i Aftenposten som journalist og reportasjeleder. En periode ledet han Aftenpostens krimavdeling, og har også ledet innenriksavdelingen.

Fokus på mennesker Hansen har ingen umiddelbare tanker om hva som bør endres i Lindesnes, men ønsker å drive en avis som er god på nyheter og har fokus på mennesker. Den skal i tillegg ha sterke meninger som i noen tilfeller er egnet til å provosere.

— Jeg skal ta meg god tid til å lese Lindesnes nøye og på det grunnlaget danne meg en mening. Deretter skal jeg diskutere grundig med de ansatte eventuelle endringer. Men jeg tror Lindesnes er en sunn og god arbeidsplass med ansatte som er stolte av avisen sin, sier 52-åringen.

Hansen har vært leder for Skup (Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse), og har erfaring som informasjonsrådgiver for Statens Helsetilsyn og Forsvaret.

- Smeltet fullstendig Jobben som ansvarlig redaktør blir heller ikke Hansens første mediejobb på Sørlandet. På midten av 80-tallet jobbet han to år som journalist i Agderposten i Arendal.

— Jeg kjenner ikke Mandal veldig godt, men jeg var her med min kone for en tid tilbake. Hun smeltet fullstendig, og sa med en gang at her kunne hun tenke seg å bo. Jeg oppfatter Mandal som en trygg by og bo i, sier Hansen, som har tre voksne barn som blir igjen i hovedstaden.

I tillegg til å drive en lesbar papiravis, ønsker Hansen å utvikle det multimediale arbeidet i Lindesnes.

— Det er helt klar at fortløpende utvikling på nettet både redaksjonelt og markedsmessig er viktig. Det vil være en naturlig sak for en ny redaktør å se på, sier Hansen.

Snur i døra Ved å gå til Lindesnes må Kåre M. Hansen si opp stillingen som rådgiver hos Aabø & Co etter bare 1,5 måned i jobben.

— Det er litt smertefullt å skulle si opp etter så kort tid, men min arbeidsgiver forstår utmerket godt det valget jeg har tatt. Jeg har hatt en utrolig spennende jobb hvor jeg har lært noe nytt hver eneste dag. Det er spennende for en journalist å sitte på andre siden av bordet også, sier Hansen.