KRISTIANSAND: – Vi kjørte i Skonnertveien og stanset foran krysset til Voie Ringvei. Jeg hadde sett og hørt en bil bak. Han hadde allerede tutet iltert flere ganger. Da vi stanset, kjørte han helt inntil bilen vår og nærmest lå på hornet, forteller kjørelæreren (55), som foretrekker å være anonym.

Den dramatiske hendelsen utspant seg rundt halv åtte torsdag morgen i forrige uke. Kjøreskolebilen fra ABC Trafikkskole ble ført av ei 18 år gammel jente som var ute på sin andre kjøretime.

Kjørelæreren gikk ut av skolebilen og bort til bilen bak for å høre om noe var galt.

Skremmende – Han sa jeg hadde fått ungen til å skrike. Så sparket han opp døren så fort og hardt at jeg føyk bakover. Så langet han ut et spark som jeg klarte å parere. Deretter snudde jeg meg for å gå tilbake til egen bil. Det var da jeg hørte bussen tute. I neste øyeblikk fikk jeg et voldsomt knytteneveslag mot hodet og øret, sier kjørelæreren.

Mannen, som har vært kjørelærer i 28 år, sier han aldri har vært i nærheten av å oppleve noe liknende.

– Tuting kan vi oppleve. Men en hendelse som denne har verken jeg eller kolleger jeg har snakket med, vært i nærheten av. Det er fryktelig skremmende at det ferdes bilister med så lav terskel.

Grep inn Bussjåfør Jens Marcussen fikk etter en stund den sinte bilisten til å gi seg og kjøre vekk.

– Jeg oppdaget de to bilene. Jeg tenkte at det var jo en snodig stopp. Deretter så jeg kjørelæreren gå bort til bilisten bak, før han i neste øyeblikk ble truffet av døren, forteller bussjåfør Marcussen.

– Jeg åpnet sidevinduet og ba dem skjerpe seg. Så, idet kjørelæreren gikk tilbake, så jeg mannen forberede et knytteneveslag. Da tutet jeg voldsomt med hornet. Jeg så også at han ble tildelt to-tre spark.

Marcussen opplyser at også flere passasjerer var vitne til hendelsen.

Kjøreskolelæreren sier dette om bussjåførens reaksjon: – Jeg takker min skaper for det han gjorde. Ellers tør jeg ikke tenke på hvordan dette kunne ha gått. Eleven som kjørte skolebilen fikk naturlig nok sjokk. Det er lett å forstå. For dette var uhyggelig, sier kjørelæreren.

I dag anmelder kjøreskolelæreren saken til politiet.