MANDAL: De to ble pågrepet en knapp time etter at tyvegodset ble funnet i en bolig i Mandal rundt klokken 13.30 fredag. Ifølge stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon var det ingen personer til stede da politiet oppsøkte boligen.

— Det er funnet tyvegods som stammer fra denne butikken og som knyttes til de to personene som er pågrepet, opplyser Gabrielsen til fvn.no

Den ene skal være fra Mandal, mens den andre er utenbys fra. Det foreligger ikke mistanke om at de to er del av noen organisert tyveribande, men ifølge Gabrielsen skal de to sjekkes opp mot liknende forhold i Mandal-distriktet. Deriblant ranet av Statoil-stasjonen på Vigeland tirsdag.

Begge de pågrepne er tidligere straffedømt og kjent av politiet.

Tyvene brukte slegge og hammer for å knuse vinduet til butikken. I løpet av kort tid hadde de fått med seg mobiltelefoner og digitalkameraer til en verdi av 300.000 kroner.

Se bildeserie her

— Klokken 05.30 fikk vi melding om at det hadde vært innbrudd i butikken, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Toralf Jørgensen, til fvn.no.

Politiet var på plass få minutter etter, men da var tyvene borte.

På videoen fra overvåkningskameraet kan man se hvordan to menn går til verks, og knuser vindu og utstillingsmontere.

— Det var glass overalt, forteller butikkmedarbeider Jan Kristian Stoveland til Lindesnes avis.

Varene er forsikret, men bedriften må betale en betydelig egenandel. Tyvegodset er av liten verdi for tyvene.

— De kommer ingen vei med dem. Mobiltelefonen kan sperres av, og vi har serienumre på alt kamerautstyret, sier Stoveland til avisa.

Det er kun et halvt år siden butikken sist ble utsatt for innbrudd. Da ble tre bærbare datamaskiner stjålet. Saken ble aldri oppklart.

Stasjonssjef Bjart Gabrielsen ønsker ikke å fortelle hvordan de fant frem til tyvegodset fredag ettermiddag.

Se overvåkingvideo fra sjokkbrekket

Foto: Overvåkningskamera