KRISTIANSAND: – Det betyr at vi vil vurdere erstatningskrav, legger han til.

– Jeg beklager det som har skjedd. Det er forferdelig pinlig at jeg har fått feilaktige opplysninger av kommunens servicetorg som bakgrunn for å bestille brygga fjernet. Det sier Einar Øgrey Brandsdal til Fædrelandsvennen.

Les også: Anmeldt for bryggetyveri

Da hadde fungerende parksjef Helmer Espeland nettopp underrettet ham om et vedtak fra bygningsrådet 1. desember 1988. Dette fastslår at utbygger skulle opparbeide og påkoste atkomst fra Andøyfaret til Lyngholmene, og at dette så skulle overtas vederlagsfritt av kommunen.

– Selv ikke kommunen, som eier, kan fjerne en installasjon på et friområde uten at ny plan foreligger, understreker Espeland. Han legger til at parkvesenet vil vurdere erstatningskrav for utgifter til å feste brygga tilbake på plass. Einar Øgrey Brandsdal svarer at det er han innforstått med.

Det var sist fredag morgen Lyngholmene mistet fastlandsforbindelse med Andøyfaret.

Etter å ha blitt tauet til Lumber av mannen som utførte demonteringen, ble brygga tauet videre til Timlingen ved Bragdøya av kystlagets båt, før den ble dratt tilbake omtrent der den lå av parkvesenets båt.

I går ble brygga montert fast der den har ligget i om lag 20 år. Øgrey Brandsdal legger til at flere av hans nærmeste naboer sto bak ønsket om å få fjernet flytebrygga, som også fungerer som bro til friområdet Lyngholmene.