KRISTIANSAND: Skolen er et interkommunalt ressurssenter som tilbyr spesialundervisning til elver med multifunksjonshemming, autisme og sammensatte lærevansker.

— Vi ble overrasket over å være blant finalistene, for initiativet kom fra en i foreldregruppa, uten at vi var informert. At vi i tillegg skulle vinne hovedpremien er bare fantastisk, sier Langemyr-rektor Dag Røyseland ifølge en pressemelding fra Los Fondet.

Ifølge pressemeldingen skal pengene brukes til en tilpasset båt som letter ombordstigningen.

— Det er fantastisk å se hvordan staben og foreldrene ved Langemyr skole jobber utrettelig for barn og ungdom som har spesielle behov. Jeg synes det er utrolig moro at akkurat Langemyr gikk til topps, sier jurymedlem i LOS Fondet, Dag Otto Lauritzen.

Fikk penger til fotballbinge

I tillegg til hovedpremien ble det delt ut til sammen 250.000 kroner til fire andre andre vinnere.

Karl Johans Minne skole i Kristiansand fikk 80.000 kroner til opprusting av en nedslitt fotballbinge, MA Crossklubb i Lyngdal fikk 70.000 kroner til en motocrossbane, 16-åringen Kari-Andrea Bygland Larsen fra Arendal fikk 60.000 kroner til fiolinkurs og -undervisning og Austre Moland idrettslag fikk 40.000 kroner til nytt klubbhus.

De fem vinnerne ble valgt ut blant 1.200 søknader fra lag, foreninger og enkeltpersoner i hele landsdelen.

— På dager som dette er det spesielt moro å være sjef i LOS. Vi er glade for å kunne være med på å realisere små og store drømmer blant barn og unge på Sørlandet, sier Roald Mæsel, administrerende direktør i LOS.