KRISTIANSAND: Hovet druknet natt til søndag 26. juli like etter å ha vært involvert i en slåsskamp like ved Snadderkiosken. Han skal angivelig ha hoppet i elva for å unngå flere forfølgere. Obduksjonen av Hovet viste stump vold mot hals, venstre underarm og høyre håndbak.

Alle de tre siktede skal ifølge VG ha nektet straffeskyld og forklart at de ikke skjønte at 25-åringen var i fare da han svømte i Otra nattestid.

Politiet mener at mennene ikke oppfylte omsorgsplikten og at det endte med dødsfall for Hovet. En av de siktede, en 20-åring, skal ifølge VG har ropt til Hovet at det var kaldt i vannet.

«Det kan bli kaldt, du kan få frysninger og drukne. Det er mange som har druknet, og det må ikke skje igjen», skriver avisen.

Politiadvokat Carl Henning Leknesund sier til avisen at det er opplysninger i vitneavhør som gir grunnlag for å utvide siktelsene.

— Etter flere nye vitneavhør mener vi at de siktede ikke forteller alt om hendelsesforløpet. Det er kommet frem opplysninger som gir grunnlag for å sikte dem for å ha brutt omsorgsplikten med døden til følge, sier Leknesund til VG.

25-åringen ble funnet død torsdag 30. juli. Store redningsressurser hadde da finkjemmet store deler av Kristiansand både på land og i elva.