I videoen over ser du vanlige feil på E18 i Kristiansand.

KRISTIANSAND: Onsdag åpner den flunkende nye motorveien fra Kristiansand til Grimstad. For at trafikken skal flyte greit, trenger sørlendinger mye trening ifølge kjørelærer Asgeir Løge hos RMB Trafikkskole.

— Sørlendinger er ekstremt lite høflige og hensynsfulle i trafikken. I stedet for å hjelpe bilister som skal inn på motorveien, speeder de på og prøver å hindre dem, sier han.

Løge, som er trønder, jobbet som kjørelærer både i Oslo og Trondheim før han flyttet til Kristiansand. Han mener bilistene i begge disse byene er langt flinkere enn sørlendingene.

— Før jeg flyttet ned sa en kollega av meg at jeg måtte passe meg i trafikken, for på Sørlandet kjører folk som tullinger. Da jeg kom ned hit skjønte jeg hva han mente.

Kontrast

Asgeir Løge vet ikke hvorfor sørlendingene utmerker seg på dårlig oppførsel i trafikken, men tror kanskje det har noe å gjøre med det rolige lynnet ellers.

— De tar kanskje litt for mye ut i trafikken, spekulerer trønderen.

— Jeg skal være forsiktig med å generalisere alt for mye, men dette er nesten generelt på Sørlandet.

Uvant

Distriktssjef Johan Mjaaland i Statens Veivesen har også irritert seg over dårlig kjøring på firefelts veien ut fra Kristiansand, men han mener det har bedret seg den siste tiden.

— Det som har vært problemet er at folk ligger i venstre kjørefelt uten at de har noen grunn til det. Det har jo ikke vært mye firefelts vei i Kristiansand, så ikke alle er så vant med det, sier Mjaaland.

Hensynsfull kjøring

Kjørelærer Asgeir Løge tror imidlertid at overgangen til ny firefelts motorvei vil gå fint etterhvert.

— Hvis man bare prøver å være litt mer menneskelig og hensynsfull blir alt mye bedre for alle.

Onsdag kan du lære hvordan du skal kjøre på fvn.no

HENSYNSLØSE: Trafikklærer Asgeir Løge mener sørlendinger er har mye å lære om kjøring på firefelts vei. Foto: RMB Trafikkskole