FARSUND: Det skriver Farsunds avis.

Både innehaver Ole Johan Harbakk og polititjenestefolkene mente «tyvene» måtte ha benyttet en tankbil for å pumpe ut bensinen. Den spesielle tyverisaken fikk nasjonal medieoppmerksomhet og ble omtalt landet rundt.

En sommervikar ved lensmannskontoret i Farsund synes imidlertid at saken virket for utrolig til å være sann, og fikk dermed klarsignal av lensmann Kåre Unhammer til å gjøre ytterligere politiarbeid.

— Nærmere sjekk, blant annet hos tidligere eier av bensinstasjonen, førte til at dagens innehaver ble bedt om å dobbeltsjekke tankene. Det viste seg da at han ikke hadde oversikt over hvor store tankene faktisk er. Differansen mellom tankinnhold og salg var dermed null, forteller Unhammer til Farsunds Avis.

Politiet kritiserer nå innehaver Harbakk for å ikke ha gjort hjemmeleksa si.

— Dette er dårlig håndverk av den nye eieren, som tross alt har drevet bensinstasjoner andre steder og burde sjekket bedre før han gikk så hardt ut med påstander om tyveri, mener Unhammer.

Harbakk mener på sin side av kritikken er urimelig.

— I denne saken har vi gjort alt riktig. Det viser seg at begge tankene på stasjonen er feilmerket. Det står at de er 15 kubikkmeter store, og rommer 15.000 liter. Ved nærmere sjekk viste seg at de rommer 11.000 liter hver. Differansen på 12.000 liter viste seg dermed å ikke stemme, forklarer Harbakk til Farsunds Avis.

Han vil heller ikke gå med på at saken er pinlig for YX Vanse.

— Nei. Jeg vil si det er mer flaut for entreprenøren som har bygd ut stasjonen og merket tankene. De har gjort en grov feil, sier innehaveren.