BØTELAGT: Farsundsmannen (28) holder kansk je fingeren av fatet neste gang politiet kjører forbi. Personen på bildet er ikke identisk med domfelte. ILLUSTRASJON: Fotolia.com Foto: Fotolia.com

KRISTIANSAND: — Jeg gjorde det for gøy, forklarte 28-åringen til politiet etter at de mener å ha sett ham vise fingeren til en uniformert politibil.Nå er han dømt etter straffelovens paragraf 326, der man straffes med bøter for "fornærmelig adferd". Retten mente at å vise fingeren måtte likestilles med skjellsord, og dømte ham til å betale en bot på 5000,- kroner, samt saksomkostninger på 1000,- kroner.

Nektet

Hendelsen fant sted i Farsund sentrum den 29. mars i år. Ved halv fire-tiden på natten gikk 28-åringen ute i vegbanen da en politibil passerte.

Polititjenestemannen som kjørte bilen, så 28-åringen heve hånden og vise dem "fingeren" mens de passerte, og han skal ha holdt fingeren oppe helt til politibilen var 30 meter forbi domfelte.

Møtte ikke

To måneder senere, i en politiforklaring, nektet 28-åringen for å ha vist fingeren, men møtte ikke i retten da saken var oppe.

Retten valgte å tro på politimannen, dermed er domfelte nå skyldig totalt 6.000,- for opptrinnet.

Det har ikke lykkes fvn.no å komme i kontakt med 28-åringen.