KRISTIANSAND: Bil-Torget AS, bilbutikken til Olav Sylte, har påført den kjente advokaten et ytterligere tap. Etter at bilbutikken havnet som konkursbo på grunn av tvangsoppløsning, dukket det opp en rekke kreditorer som gjorde krav på 120.000 kroner i boet. Det var ingen penger igjen i selskapet, og advokaten lovet at han skulle dekke alle kravene som kom.

— Det kom inn krav på 120.000. Olav Sylte har som eneaksjonær i selskapet betalt alle kreditorene det de hadde krav på. Det dreier seg om en rekke kreditorer som hadde relativt små krav, men som i sum ble 120.000, opplyser bostyreren, advokat Øystein Krabberød til Fædrelandsvennen.

Bilbutikken til Sylte har vært et økonomisk mareritt og en stor belastning for den høyt profilerte advokaten. Han skjøt inn hundre tusen i aksjekapital da selskapet ble startet i begynnelsen av 2006. Etter et drøyt halvår ble butikken i realiteten stengt. Aksjekapitalen er tapt. I tillegg har han opplyst at han under avviklingen av selskapet gikk inn med en million i private midler for å dekke kreditorenes krav.

Til slutte endte bilbutikken også som straffesak mot Sylte. Han ble dømt for en rekke formalbrudd og endte opp med en betinget fengselsstraff på 45 dager og en ubetinget bot på 25.000 kroner. Sylte ble dømt for brudd på bokføringsloven, lignihgsloven, merverdiavgiftsloven og toll-loven. I retten ble det lagt vekt på at Sylte som advokat måtte være klar over viktigheten av nøye å overholde bestemmelsene i de lovene han ble dømt for å ha overtrådt.

Bostyreren i Bil-Torget AS kan etter at Sylte nå har gjort opp med sine kreditorer be tingretten innstille konkursbobehandlingen.