MANDAL: – Vi sendte en henvendelse klokken 11.00 torsdag formiddag der vi ba om helikopter i søket etter mennene. Flyværet har vært bra, med god sikt i hele dag. Dermed ville vi hatt større mulighet til eventuelt å finne dem, sier Gabrielsen.

Størrelsen avgjørende

Det er Hovedredningssentralen for Sør-Norge, som er lokalisert på Sola, som disponerer og prioriterer hvor redningshelikoptrene skal settes inn.

– Det er vårt ansvar å prioritere, og bakgrunnen for at vi ikke etterkom ønsket, er størrelsen på området det søkes i. Dessuten er søk med helikopter vanskelig etter mørkets frembrudd, og i tillegg har helikopteret vært opptatt med andre ambulanseoppdrag, sier vakthavende redningsleder på Sola, Cecilie Øversveen til fvn.no.

Så ikke verdien – Vi så verdien av å sette inn et helikopter og la på det trykket vi kunne. At Hovedredningssentralen ikke etterkom vårt ønske, har jeg selvfølgelig forståelse for. Jeg klager ikke av den grunn. Samtidig ser jeg nå i etterkant at vi kunne hatt godt utbytte av helikopteret, sier Gabrielsen.

Politiet i Mandal avsluttet søket etter mennene rundt klokken 16.00 torsdag. Da var det for mørkt til å lete.

På det meste har det vært 56 frivillige, 10 personer fra Røde Kors og en politipatrulje som har deltatt i letingen. I natt vil to politipatruljer søke langs E39 fra Stavanger til Kristiansand og den indre riksveien (riksvei 42) som går via Evje og Sirdal.

Etter planen vil det i morgen bli satt inn et politihelikopter i letingen etter de to mennene som har vært savnet siden natt til onsdag.