KRISTIANSAND: — Vi har holdt på med dette noen måneder nå, og jeg må si det har blitt laget mye bra, sier Tone Myhren, miljøterapeut ved Torridalsveien Aktivitetshus.

Det er fredag morgen og i aktivitetshusets kjeller er May Lill Markussen, Mona Christensen og Christine Edvardsen i full sving med å lage ny kunst som skal ut til byens befolkning. Med god hjelp fra Tone Myhren lager de både bilder og krus i keramikk.

De har nettopp avsluttet en salgsutstilling på Frk. Larsen og venter spent på oppgjøret som kommer på mandag. Forretningen Blå Dør har også bedt om flere arbeider fra den ivrige gjengen.

Det er med andre ord nok å gjøre.

— Det selger bra. Det har nok noe å gjøre med det naivistiske uttrykket. Det er noe som tiltaler folk, sier Tone Myhren.

Keramikkarbeidene er skikkelig gruppearbeid. De tre jentene samarbeider om å tegne i keramikk, male og pusse. Til nå har det mest dreid seg om bilder.

— Men nå begynner vi å få til koppene også, så nå satser vi på det, sier Tone Myhren.

Aktivitetshuset har fått gode råd om hvilke priser de skal ta. Nå koster det rundt 400 kroner for små verk og rundt 900 kroner for større. Det er en pris som folk gladelig betaler.

I helgen vil flere av verkene være stilt ut i aktivitetshuset. Da er det nemlig 20-års jubileum for aktivitetshuset som Kirkens Sosialtjeneste driver.

— Vi har jobbet for at psykisk utviklingshemmede skal ha et alternativ til hva de skal gjøre når de er ferdige med videregående skole. Det er en utfordring å finne aktiviteter når de kommer i denne alderen, sier daglig leder Tone Ullestad.

Når det gjelder jentene i keramikkverkstedet, vil nok ikke de ha problemer med å finne noe å gjøre i tiden fremover.