KRISTIANSAND: — Det kan se ut som snøføyken og den kalde værtypen vil vare til langt ut i neste uke, sier Paal Evensen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt til fvn.no.

Vinterværet som traff Agderfylkene tirsdag morgen, skriver seg fra et lavtrykksområde over Skagerrak og Nordsjøen. Det er kuldegrader utenfor kysten, og det blåser opp til sterk kuling.

10-15 centimeter - Nedbøren kommer i hovedsak østfra, via den nordøstlige strømmen, men ute i havet i vest er det også byger, og mye av dette været møtes på Sørlandet, sier meteorologen. Prognosene tilsier nedbør utover døgnet tirsdag, mindre intenst utover natten, men fortsatt vil det snø.

- Mot slutten av morgendagen, onsdag, ser det ut som om det vil ta seg opp med snøvær igjen, sier Evensen. Lokalt mener han det frem til i morgen midnatt kan ligge an til 10-15 centimeter snø.

— Men kun i maksimumssonen i kyststrøkene og noen mil innover, tror han. På Hovden har det eksempelvis kun falt 0,9 millimeter nedbør.

Frosne fingre

— Det vil fortsatt blåse en del på kysten i morgen, og det er faktisk fare for forfrysninger hvis man ikke kler seg godt, advarer meteorologen.

— Hvor kaldt vil det bli fremover?

— Det kan dreie seg om 4-5 minusgrader, og med sterk kuling snakker vi om en følt temperatur på minst 25 minusgrader.

— Får vi en snørik februarmåned?

— Det kan se sånn ut, i hvertfall frem til neste helg.