VALLE: — Nå er anmeldelsen levert. Så nå er det i politiets hender, sier Toralv Andersen til fvn.no.

Andersen føler seg uthengt som ryktespreder gjennom tidligere uttalelser fra ordfører Bjørgulv S. Lund til Fædrelandsvennen den 30. oktober. Da sa Lund at han var kjent med at enkelte i kommunestyret skal ha fremsatt rykter omkring hyttebedriftene GD Laftebygg på Rysstad.

Sosial dumping

Ryktene skal ha gått på at den kroatiske bedriftseieren som leier det kommunale industribygget skal ha drevet med sosial dumping og være konkursrytter og til og med drevet med menneskesmugling. Det har heller ikke falt i god jord hos enkelte at kroaten Duro Bartulac fikk jobben med det å føre opp det kommunale industribygget han nå leier.

Til Fædrelandsvennen sa Lund også: ”Jeg har også hørt at leder av kontrollutvalget har vært kritisk til hvordan bygget er ført opp og hvordan det er drevet. Nå har jeg bedt lederen om å avkrefte eller bekrefte dette, samt ta en grundig behandling i kontrollutvalget om hvorvidt det er gjort feil fra kommunens eller bedriftens side. Kritikk er bra, men mobbing er det null toleranse for”.

— Hvilke rykter er det ordføreren griper tak i når han beskylder meg for å stå bak ryktespredningen? Ordføreren har tidligere kalt meg for bygdedyr i kommunestyret i forbindelse med en debatt om utbyggingen i Brokke. Er ikke ordføreren overkvalifisert til denne tittelen sjøl? spør Andersen.

- Helt utrolig

Ordfører Bjørgulv S. Lund mener hele saken er merkelig.

— Dette er helt utrolig. En merkelig tilnærming fra Toralv Andersens side, er Valle-ordfører Bjørgulv S. Lunds kommentar til Fædrelandsvennen etter at han i forrige uke ble informert om at Andersen kom til å anmelde ham for trakassering og ryktespredning.

— Jeg har bare svart på henvendelser fra kommunestyre, kontrollutvalg og mediene på forespørsel. At han finner noen form for ryktespreding på disse tre arenaene, får stå for hans vurdering. Jeg har gjort det jeg har ment er riktig for å terminere en vanskelig situasjon. Til Fædrelandsvennen sa jeg jo også at det kan hende det er noen som mobber lederen i kontrollutvalget, sier Lund.

Ikke bekymret

- Du skal ha kalt han for bygdedyr ved en tidligere anledning?

— Jeg oppfatter konturene av bygdedyret når rykter som ikke kan dokumenteres vender tilbake. Det oppfatter jeg som urettferdig overfor en som holder på å etablere en bedrift.

Ordføreren sier at han ikke er bekymret på grunn av en eventuell politianmeldelse og at Andersen får bruke sin borgerrett.

Mannen som er havnet midt opp i det hele, Duro Bartulac, sier at han finner ryktene omkring bedriften sårende.

— Jeg har hatt kontroll både av Valle kommunes folk og av skattefogden i Aust-Agder. Ingen har funnet noe galt. Alle som vil kan få se bøkene mine. Men jeg får bare satse videre, sier Bartulac.