KRISTIANSAND: Mens han holdt grepet og løftet gutten bort fra hunden sa han: "jeg skal drepe deg om du gjør det en gang til".

23-åringen forklarte for retten at han reagerte som han gjorde fordi han var redd hunden skulle få en oppfatning av små barn var farlige...

Prøvde å klappe hunden

Den ti år gamle gutten hadde i forkant av episoden oppholdt seg ved butikken ICA Nær i Skonnertveien i Vågsbygd, hvor hunden stod bundet utenfor. Han gikk bort til hunden og prøvde å klappe den, men hunden begynte da å gjø og gutten trakk seg tilbake.

Eieren av hunden kom da løpende ut av butikken og tok tak i gutten, løftet han etter halsen og ristet han mens han bar han bort fra hunden. Hele seansen ble snappet opp av butikkens eget videoovervåkningskamera.

Kunne blitt skadet

Retten anser 23-åringens handling som alvorlig og farlig. Et slikt grep rundt halsen på en liten gutt kunne ha påført han nakkeskader. Retten har likevel bestemt at handlingen ikke kvalifiserer til fengselsstraff, og har nå dømt mannen til å betale en bot på 6000 kroner for volden.

23-åringen har i retten innrømmet at han tok tak rundt guttens hals og løftet han bort, men nekter for at han fremsatte drapstrusler. Personale ved butikken har likevel forklart at de hørte mannen bruke ordet "drepe".

Den dømte kristiansanderen er tidligere ustraffet, men har blitt bøtelagt for brudd på drukkenskaps— og straffeloven to ganger tidligere.